Devlet Bahçeli sonrası partiye hakim olma kavgaları eski ve yeni kuşak MHP'liler arasında kıyasıya bir çekişmeye sahne olacağa benziyor.

Siyasi kulislere yansıyan bilgilere göre Bahçeli'nin veliahdı olarak görülen İzzet Ulvi Yönter ile beraber hareket eden bir ekip MHP Genel Başkanlığı için İzzet Ulvi Yönter'in genel başkanlık yarışında önündeki engelleri tek tek kaldırmaya başladı.

"MHP'DE NELER OLUYOR" SORUSu SORULMAYA BAŞLADI

Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş'in beklenmeyen istifası, en son Milliyetçi Hareketin ve Ülkü Ocaklarının hafızası sayılan Suat Başaran'ın MHP’den ihraç edilmesi, Bahçeli döneminin en uzun süre Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı yapmış Harun Öztürk'ün de MHP'den ihracı ülkücü camiada bira anda gözleri MHP’ye çevirmesine sebep oldu.

İhraçlarla birlikte Ülkücü camianın önemli isimlerinde Şefkat Çetin ve Atila Kaya'nın sosyal medya paylaşımı bu duruma tepki göstermesi tansiyonu iyice artırdı. Yüzlerce kez retweet edilen bu tweetlere gelen yorumlar MHP tabanında da huzursuzluğun has safhada olduğu gözlendi.

PEKİ, BÜTÜN BU GELİŞMELER YAŞANIRKEN DİĞER CEPHEDE NELER OLUYOR?

Evet, bu soru şimdilik muamma olsa da asıl çekişmenin MHP genel sekreteri İsmet Büyükataman ve İzzet Ulvi Yönter arasında olduğu da gözlerden kaçmadı. Zira Sinan Ateş, İsmet Büyükatam'ın yıllarca danışmanlığını yapmış bir isim. Ateş'in Ülkü Ocakları Genel Başkanlığına atanmasında Büyükataman etkisi çok büyüktü.

Şimdilik Genel Başkan adayı bulmakta zorluk çeken MHP’deki gelenekçi ekip Bahçeli'yle ters düşmek istemediği de sanılıyor. Fakat siyasette bu tür beklentiler taban tarafından da hoş karşılanmayan bir durum.

MHP delegesi nasıl bir tavır sergiler bilinmez ama MHP tüzüğüne göre Bahçeli sonrası partide tek karar merci Genel Sekreter İsmet Büyükataman.

Bütün bu gelişmeler yaşanırken sessiz ve sedasız MHP Genel Başkanlığı için çalışan MHP dışında kalmış idealist bir ülkücü ekibinde ne yapacağı merak konusu.

Editör: TE Bilişim