Odatv'nin haberine göre; Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı ile sorun yaşadığı için görevden alındığı iddia edilen MHP Darıca İlçe Başkanı Yücel Bektaş, görevden alınmadığını, kendi isteğiyle istifa ettiğini ifade etti.

Yücel Bektaş görevden alınmadığını söyleyerek, "Kendi isteğimle istifa ettim. Liderimin emrindeyim. Ben dava adamıyım, başkalarının adamı değilim" şeklinde açıklamalar yaptı.

PARTİYE İLETTİK

Kendilerine gelen şikayetleri "MHP Genel Merkezi'ne ilettiniz mi" sorusuna Yücel Bektaş, "Bizim genel merkeze ulaşmamız zor. Ama İl merkezimize bize gelen şikayetleri ilettik tabii ki. Bu şikayetler, ortaya çıkan fotoğraflar sonrası partiye mal edilmeye başlandı" diye cevap verdi. 

DAYISI GELDİ ANLATTI

Thodex vurgununda 400 bine yakın insanın 2 milyar dolardan fazla parası dolandırıldı. Bu vurgunda şirketin CEO'su Faruk Fatih Özer ile MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlunun ortak olduğuna dair haberler sonrası partinin Kocaeli teşkilatına da birçok mağdur tarafından şikayetler gelmeye başladı. Bu olay nedeniyle Saffet Sancaklı ile uzun süredir aralarında sorun bulunan Yücel Bektaş, "Milleti dolandıran Thodex'in sahibi var ya, Devlet bunu getirdi. Ben 1-1,5 ay önce arabamı yıkattım. Bu çocuğun dayısı geldi ve mağdur olduklarını söyledi Ben de 'Git Saffet Bey'e anlat' dedim. Bu vurgunla ilgili Darıca'da defalarca karşılaştık.  Bir de bu yurtdışında yakalanan çocuk ilçe binamızın 500 metre uzağında oturuyor. Bu yüzden de birçok kişi gelip bize anlatıyordu. Bu bilgiler devletin kaydında da vardır" diye konuştu. 

NE OLMUŞTU?

Thodex vurgunundan sonra şirketin CEO'su Faruk Fatih Özer MHP Kocaeli Milletvekili Saffet Sancaklı'nın oğlu Mert Sancaklı ile ortak bir şirket de kurduğu ortaya çıktı. Erenköy vergi dairesine kayıtlı olan ve 28 Eylül 2020’de kurulan anonim şirketin amacı İTO kayıtlarında “Ödeme hizmeti verilmesi ve elektronik para ihracı” olarak tanımlandı. Sancaklı ve Özer’in yönetim kurulu üyesi ve temsile yetkili isimler olduğu şirkette, yönetim kurulu üyeliğinin 28 Eylül 2023'e kadar süreceği belirtiliyor. Özer, skandalın ortaya çıkmasından sonra sosyal medyadaki paylaşım ve Mert Sancaklı ile olan fotoğraflarını sildi.

Editör: Ali Özyiğit