MHP İstanbul Milletvekili Dr. Hayati Arkaz, Kadına Yönelik Şiddet Komisyonu çalışmaları kapsamında İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirilen toplantıda; ülkemizde kadına yönelik şiddete dair açıklamalarda bulundu.

Dr. Hayati Arkaz  şunları söyledi “Geçtiğimiz günlerde Kudüs’te yaşanan olaylara üzülerek şahit olduk.
İsrail’in saldırılarında 200’ü aşkın sivilin öldüğü açıklandı. Ne yazık ki bu masumların 65’i çocuk 39’u kadındı. 
Bu kadınlar ve çocuklar şiddete maruz kalırken, bombalanırken, tutuklanırken ve katledilirken Dünya’nın sözde büyük ülkeleri ve insan hakları savunucuları bu katliama sessiz kaldılar.
Masum kadınların ve çocukların hayatına kast eden, sadece İsrail değil. 40 yıldır bildiğimiz en büyük katil, kadın ve çocuk tecavüzcüsü, bölücü ve hain terör örgütü PKK’dır.
Terör örgütü, kadınlarımızı büyük ölçüde mahrumiyete, ayrımcılığa hatta şiddete, tacize bazen de tecavüze maruz bırakıyor. 
Kadınlarımızı köleleştiriyor, canlı bomba olarak kullanıyor. Ailesinden uzaklaştırıp; hem ailenin canını yakıyor hem de çocuk yaştaki kızların istikbalini söndürüyor.
PKK, 1978’den bu yana 300’den fazla öğretmenimizi şehit etti. Aralarında Aybüke Yalçın, Neşe Alten ve Ayşe Konakçı’nın olduğu şehit öğretmenlerimizin büyük çoğunluğu kadındı.
Biz Milliyetçi Hareket Partisi olarak;
Kadına yönelik şiddetle mücadele kapsamında, İçişleri Bakanlığımızın açıkladığı; tedbirlere ve alınan önlemlere, katılıyoruz ve destekliyoruz. 
Sayın Bakanımıza ve ekibine de çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum, şükranlarımı sunuyorum.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin ve Büyük Türk Milleti’nin, kadın hakları konusunda dışarıdan gelecek hiçbir dayatmaya ve zorlamaya ihtiyacı yoktur.
Kadına yönelik şiddeti durdurmalı, katilleri ve şiddet faillerini toplumdan uzaklaştırmalıyız. Hapisse hapis, idamsa idam, gereken neyse yapılmalıdır. Hukuki, siyasi, tıbbi, vicdani, ahlaki tedbir ve cezalarla şiddeti kaynağında kurutmalıyız."