MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın, MHP Iğdır milletvekili Sinan Ogan'ın Aliyev hakkında bir gazeteye verdiği röportajda söylediklerinin kendi şahsi görüşü olduğunu ve MHP'nin Azerbaycan'ın gerçeklerine bakışıyla ve politikalarıyla ilgisi olmadığını belirten bir basın açıklaması yapmıştı.Bu açıklama sonrası Oğan Yalçın'a,facebook hesabında Elçibey ile beraber ve kabrine çiçek koyarken çekilmiş fotoğraflar eşliğinde yazdığı mesajlarla cevap verdi.
 
MHP'DE ALİYEV KRİZİ! Haberi İçin Tıklayınız...

Özellikle kendisinden bilgi alınmadan,bir genel başkan yardımcısının aleyhine basın açıklaması yapmasına sitem eden Oğan tepkisini,"Bir açıklama yapılmadan önce gazete küpürlerine değil de kendi dava arkadaşlarına sorulsaydı bunun böyle olmadığı anlaşılırdı." sözleriyle dile getirdi.
 
İşte Oğan'ın Mesajları:
 
Bugün bir gazetede Aliyev'in ölüm yıldönümünde Ebulfez Elçibey’in ismini anmadığım haberi ve buna dayalı yapılan açıklama gerçeği yansıtmamaktadır. İlgili toplantıda Elçibey’i de rahmetle andım. Her ölüm yıldönümünde hem Elçibey'i, hem M.E. Resulzadeyi hem Aliyev'i rahmetle anmaktayım. Bir açıklama yapılmadan önce gazete küpürlerine değil de kendi dava arkadaşlarına sorulsaydı bunun böyle olmadığı anlaşılırdı. Türk Cumhuriyetlerinin hepsi bizim için kıymetlidir. Biz Türk Cumhuriyetlerinin iç işlerine karışmayız ve seçtiklerine de saygı gösteririz.


Sadece iki ay önce Azerbaycan ziyaretimde Rahmetli Elçibey'in mezarını ziyaret etmiş ve mezarına Karanfil koymuştum.

Daha çoğu kimse Azerbaycan'ın yolunu dahi bilmezken, SSCB dağılmamışken biz Rahmetli Elçibey'le tanışmış, sonrasında Cumhurbaşkanlığında yanında çalışmıştık...

Editör: TE Bilişim