MHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Prof. Dr. E. Semih Yalçın, yazılı açıklama yaptı. Yalçın, açıklamasında CHP'yi hedef aldı.

Yalçın, "CHP; yapay oy yüzdesi tartışmalarıyla demokrasimizin yoluna takoz koymakta, küresel aktörlerin taşeronu işlevini üstlenmektedir” dedi.

 Darbe ve seçim heveslisi CHP sözcülerinin açıklamalarına cevap veren MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın şunları ifade etti:

 “Tek parti idaresinden çok partili hayata geçilinceye ve millî irade kâmilen demokrasimize yön verir hâle gelinceye kadar Türkiye; nice sancılı yıllar geçirmiş, rejimin oturması için ihtiyaç duyulan tecrübe ve birikim için demokrasimiz çok sayıda şehit vermiştir.

 CHP HALKA RAĞMEN REJİMİ GÖNLÜNCE DİZAYN ETMİŞ

Bu uzun süreçte CHP, adında halk kelimesi bulunsa da hep halka rağmen rejimi gönlünce dizayn etmiş, halk iradesiyle ipler elinden alınınca da daima vesayet odaklarıyla iş birliğine giderek demokrasimizin işlerliğini sekteye uğratmıştır.

40’lı yıllarla 1960 ve 1980 darbeleri döneminde CHP’nin icraat ve söylemlerine mercek tutulduğunda; bu partinin demokrasiden değil, vesayetten yana tavır koyduğu görülecektir.

Rejimin dinamik unsurları olan orduyu, yargıyı ve zaman zaman da entellektüelleri yanına alan CHP; demokrasiye yönelik silahlı-silahsız müdahalelerin, inkıtaların başaktörlerinden biri olarak rol almıştır.

Editör: TE Bilişim