AK Parti, MHP ve BBP partisinin oluşturduğu Cumhur İttifakı’nda yaprak dökümü başladı. 

Cumhur İttifakı adı altında birleşen AK Parti, MHP ve BBP partilerinde, aday listelerinin açıklanmaya başlanması ile çatlak sesler de yükselmeye başladı. 

MHP listesinde istediklerini bulamayan Milliyetçiler partiden ayrılarak İYİ saflarına geçiyor. 

Özellikle geçtiğimiz hafta içinde MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin genel af açışına AK Parti’den olumsuz yanıt gelmesi, BBP’nin AK Parti listesinden genel seçimlere girmesi ile birlikte,
AK Parti aday adayları, partililer ve BBP yandaşlarında da kopmalar meydana geldi. 

MHP VE BBP' LİLER İKTİDAR GİBİ DAVRANMALARI AK PARTİ TEŞKİLATINI ZOR DURUMDA BIRAKIYOR 

Cumhur İttifakı yasasının çıkarılmasının ardından erken seçim kararının alınmasıyla birlikte, AK Parti , MHP ve BBP partileri Cumhur ittifakı adı altında birleşme kararı almışlardı.

Bu ittifakın kurulmasından sonra, başta büyük şehirler olmak üzere neredeyse 81 ilde MHP ve BBP iktidar partisi gibiymiş davranmaya başladı. 

MHP ve BBP'nin söz sahibi olmaya başlaması AK Parti teşkilatlarını zor durumda bırakıyor. 

15 yıldır Türkiye genelinde söz sahibi olamayan MHP teşkilatları, istemedikleri yöneticileri Cumhur İttifakıyla birlikte görevden alabilmek için baskı oluşturmaya başladılar. Elbette bu konu AK Parti il teşkilatları tarafından hoş karşılanmıyor. 

AK PARTİ’NİN SEÇİM KOZUNDA MHP'LİLER SÖZ SAHİBİ OLMAK İSTEDİ

AK Parti, referandum ve anayasa değişikleri dahil son 5 seçimde yaptığı gibi bu seçim öncesinde de, Türkiye genelinde 102 bin insanı İŞKUR'dan 6 aylığına işe almak için başvuru başlattı. 

Daha önceki iş alımlarında AK Partililer liste hazırlarken diğer partilerden olanları işe almayıp önce AK Parti’ye kayıt olmalarını istiyorlardı. 

Cumhur İttifakı’yla birlikte MHP'nin de kendi yandaşlarını işe koymak için liste hazırlaması AK Parti tabanında rahatsızlığa neden oldu. 

MHP'nin illerde iş alımlarında neredeyse yarıya yarı kontenjan istemesi AK Partililer arasında “MHP söz sahibi olamaya çalışıyor.”  söylemlerini çıkartırken iş alımlarının noter huzurunda kura ile çekilecek olması hem AK Parti’lileri hem de MHP'lileri hayal kırıklığına uğrattı. 
 
 MHP'NİN ADAYLARI AÇIKLAMASI İYİ PARTİ’YE GEÇİŞLERİ HIZLANDIRDI 

17 Mayıs tarihinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin genel seçimlerdeki aday listesini açıklaması İYİ Parti’ye geçişleri hızlandırdı. 

MHP tarafından temayüle uygun olmadan ve parti tabanına sorulmadan hazırlanan listedeki isimler sonucunda, birçok aday adayı kırılarak, Türkiye geneli partisinden ayrılıp İYİ Parti saflarına geçti.

Birçok şehir de ise sevilmeyen ve istenmeyen adayların listeye alınmasıyla birlikte MHP’ye duyulan inanç bir kez daha sarsıldı, umutlarını son ana kadar saklayan, partisinden vazgeçmek istemeyen taban İYİ Parti’ye geçti.

ÖZELLİKLE SINIR İLLERİ MİLLET İTTİFAKI VE İYİ PARTİ’YE DÖNDÜ 

AK Parti’nin başta dış politikada yaptığı yanlışlıklar ve Suriye'de yaşanan olaylardan en çok sınır illeri etkilenmişti. 

Başta Hatay Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa ve Mardin illerinde yaşayan vatandaşlar olmak üzere neredeyse tüm sınır illerinde can ve mal güvenliğin kalmadığını gören halk daha fazla mağdur olmak istemediğini dile getiriyor, kendilerini bu durumdan kurtaracak el olan İYİ Parti’ye sarılıyor. 

Gerek sınır ticaretinin bitmesi gerekse Suriye tarafından Türkiye atılan roketler ve patlama olayları vatandaşları ve esnafı derinden etkilemişti.

AK Parti’nin bu illere yatırım ve destek vermemesi, esnafı ve vatandaşları zor durumda bıraktı. 

STK'ların tüm çağrılarına rağmen istediklerini alamayan sınır illeri sakinlerinin Millet İttfakı ve İYİ Parti’ye akın etmeleri dikkat çekiyor.   

YAPRAK DÖKÜMÜNÜN BAŞLAMASI İYİ PARTİ’YE OLAN İLGİYİ YÜKSELTTİ 

Cumhur ittifakı adı altında birleşen AK Parti, MHP ve BBP’nin genel merkezlerinde ve il teşkilatlarında ayrılıkların çıkması, referandum sürecinden itibaren yandaş medyanın İYİ Parti’ye sansür uygulaması ve partiyi görmezden gelmesi vatandaşların partiye olan ilgisini daha da arttırdı.  


BU NOKTADA HALKIN İYİ PARTİ’DEN BEKLENTİSİ NE?PARTİ NE YAPMALI? 

Aday listeleri açıklandıkça, daha güçlü bir Türkiye için, refah seviyesi yüksek, demokratik ve özgür bir Türkiye için değişime imza atacak kişilerin bu listelerde olmadığını görmek halk arasında umutsuzluğa neden oluyor.

Yıllarca oturduğu koltuğu işgal etmiş, her türlü özlük hakkından ve yan haklardan yararlanmış, implant için 36 bin lira harcama bütçesi ayrılmış, özel telefon görüşmelerini bile devletin bütçesinden ödemeyi hak görmüş; ancak buna karşı elini hiçbir konuda taşın altına koymamış, ülke için bir fikir üretmemiş, seçilmişten daha çok atanmış gibi davranan “vekillerin” karşısına; davası için her türlü cefayı göze alan, gerçekten müreffeh bir Türkiye için her türlü ayrımdan uzak kalarak gece gündüz çalışmaya hazır, gerçek dava adamlarını aday olarak göstermenin zamanı gelmedi mi?

İşte tam bu noktada parti içi çekişmelerden, kişisel hırslardan ve kısa vadeli çıkarlardan uzak kalarak ferasetle alınan kararlar, belirlenen isimler hem İYİ Parti’ye hem de ülkemize kazandıracaktır.
 

Editör: TE Bilişim