Bugün (21 Mayıs 2017) itibari ile Cumhurbaşkanı RT Erdoğan,  AKP genel başkanı oluyor. Son referandum değişikliği, bu işe cevaz verdi. Partili Cumhurbaşkanlığında ne gibi bir süreç yaşayacağımızı bugünü milat kabul edip, göreceğiz. RTE, Sn. Devlet Bahçeli’ye kürsüde teşekkür etmeli.. ki, bir teşekküre şaşırmam! Nihayetinde murad ettiği düzeni Devlet Beğ sayesinde gerçekleştiriyor. MHP’liler, %2-3’de olsa “Evet” diyerek, sistem değişikliğinin mihenk taşı oldular.

Benim gibi düşünen cenah “ne der” bilmiyorum; fakat gözümüzün önünde duran RTE fenomeni Türkiye’de bütün siyaset tercihlerini ve izmleri felç etmeyi başarmıştır. Türk Milliyetçiliği, sağcılık, solculuk; bir adamın popülizm ve hin aklının nüfuzunda kendi özgünlüğünü gerçekleştiremiyor; lümpen ve cehl muhafazakar aklın sosyolojisinde bir gramlık siyaset kültürü de heba oluyor.

Diğer iktidarlar bu dereke aciz ve sorumsuz muydu ki, Ak Parti onca yanlışın ana rahmi olmasına rağmen hala ayaktadır. Yahut toplum idraki ve Cumhuriyet felsefesi maşerin semtine hiç uğramadan nerelerde endam etti? AKP’nin beslendiği zihniyetin vitrin yansımaları en nihayetinde Mustafa Kemal, Zübeyde Hanım ve Afet İnan’a bel altı giydirmelerle rüştünü ispatladı. İşte bu habis aklın iktidarına şahidiz.

Denilmektedir ki: “ Memleket yarı yarıya bölünmüştür.” Takribi %50 AKP’ye oy veren ve diğerleri.. haydi canım; hiç öyle bir kategorize yok!.. Olmadığını nerden anlıyoruz? MHP Gen. Bşk Bahçeli net bir surette bizlere gösterdi...  Ayrıca CHP, MHP ve HDP hangi blok içinde, nasıl ittifak unsuru addedilebilir? Kör cahil olmak icap eder. Memleket çok parçalı bir hal almıştır; tercihler ve istikbal kaygusunda öncelikler başka başkadır. Laik ve Cumhuriyet mensubiyeti şuuruna sahip olandan, Ülkücü Milliyetçiliği okuması yapana ve Kürt Federe Devleti kurmak isteyen zihniyete kadar uzanan savrulmada ortak zemin, birlik şuuru sağlayacak felsefi doneler gün yüzü görmüyor. Recep Tayyip ve şürekâsının “MİLLET.. MİLLET” deyü kapsamına alamadığı kimliklerin adresi iş bu siyasi kadronun hilafında farklı tercihlerini gerçekleştirmek için zemin kollayacaktır.

Zemin kollayacaklar kimlerdir? Başta Kürtçüler!.. Hadsiz kerhane edebiyatı ve iftira tarihi ile kin salyası dökmeye başlayan sair cemaat ve Akp kültürünün neşet ettiği şu bulamaç toplum kesiti. Burada sadece Ülkücüler müstesnadır.. onlarında temsil ve tesir kabiliyetlerinde meydana gelen çöküşü de maalesef görüyoruz. Son hamle, o çok eleştirilen Devlet Bahçeli’den gelmiştir… Belki görmek için araladığımız perdenin ardında karanlık bir sahnenin kotarıldığını anlayacak kadar feraseti vardı.. ancak partili arkadaşları, Ülkücü gönüldaşları nereye kadar onunla varlar, muamma!

Türkiye, daha önceki amatör yazılarımızda değinmeye çalıştığımız gibi, 2. Kuvva-yı Milliye vasatındadır. Başımızda yeniden zavallı bir Vahidettin figürü hiç istemeyiz; çünkü yeni bir Mustafa Kemal yok! Mustafa Kemal yeniden dirilse eminim ki şu CHP’lileri tokatlardı… Makaryos heykeli diken, angut CHP zihniyeti… Beri geldiğinizde MHP’de durumlar malum; yani fena karışık.. iş kaldı yine Recep Tayyip Erdoğan’ın idare ve iradesine…

MHP il kongreleri başlıyor… Muhalifler “ayrılalım, parti kuralım” havasındalar; çok yanlış! Eleştirmenize ve kızmanıza rağmen şu gidişatta MHP alternatifi bir MHP’nin hiçbir fayda sağlamayacağını görmek zor olmasa gerek. Meral Akşener harici diğer isimlerin hareket gücü haddi zatında yoktur. Sn. Meral Akşener’e biraz daha sabrı tavsiye etmek lazım ola geleni… Anadolu gezmeleri yeni bir parti arayışının izlerini taşımamalıdır; ileride hesabını vermekte zorlanmak istemiyorlarsa MHP içinde mücadele devam etsinler…

TANRI TÜRK’Ü KORUSUN!