Cumhurbaşkanının yeni projesi millet bahçeleri. Alacaksınız,çoluğunuzu çocuğunuzu gideceksiniz millet bahçesine onlarla yatıp,yuvarlanacaksınız diyor.

Millete yatıp yuvarlanmayı vaat eden bir siyasetin ne kadar ciddi olduğundan daha önemli olan millete ne gözle bakıldığıdır. Bu,aslında vatandaşın ne kadar basit,küçük,önemsiz ve ucuz görüldüğünün bir ifadesidir. Böyle bir proje ile oy istemek o halkı adam yerine koymamaktır.

Kaldı ki, bu ülkede en büyük yeşil alan katliamı AKP döneminde yapıldı. Her tarafa beton kuleler dikildi.Şehir plancılığının yerini rant plancılığı aldı.Belediyeler parayı basan herkese sınırsız kat izni veriyor. AKP yok ettiği şeyi şimdi vaat ediyor. Millet aç susuz,borçlu millet bahçelerine gidip çoluk çocuğu ile yuvarlanacakmış…

MİLLET KIRAATHANESİ

AKP’nin seçim vaatlerinden biri de millet kıraathaneleri. Herkes hepimiz dalga geçtik ama bu projenin arkasında ciddi bir ideolojik hedef yatıyor.

19 Şubat 1932’de Atatürk’ün emri ile halkevleri kuruldu. Bu dernek faaliyet yürüttüğü yıllar boyunca Cumhuriyet Halk Fırkasının ilkeleri istikametinde faaliyet yürütmüş,tek parti ideolojisini halk tabanına yaymaya çalışmıştır.

Şimdi, AKP’nin yapmak istediği de budur. Yıllarca Atatürk’ü küçümseyip,hakaret üstüne hakaret yağdırdılar. Ama siyaset yaparken de hep onu taklit ederek hareket ettiler. Millet kıraathaneleri halkevleri ile aynı misyonu yüklenecek,AKP ideolojisini tabana yayacak bir kurum oluşturmak istiyorlar. Televizyonlardan,radyolardan,gazetelerden sonra sokağı da millet kıraathaneleri vasıtası ile denetim altında tutmak istiyorlar. Bu, dikta ile yönetilen ülkelerin tipik bir uygulamasıdır.

GİDİYORLAR

Siz bakmayın anket yalanlarına,meydanlara baktığınızda AKP’nin ne kadar zor durumda olduğunu görürsünüz.Başbakan Binali Yıldırım gittiği her yerde hayal kırıklığına uğruyor. Daha şimdiye kadar 5-6 bin kişilik bir miting yapamadı. CB sn Erdoğan’da eski ateşli kalabalıkları bulamıyor. Belediye işçileri,taşıma kalabalıklara rağmen meydanlar dolmuyor. Millet aynı şeyleri duymaktan bıktı. Yeni Türkiye iddialarına rağmen AKP eskimişliği temsil ediyor. Vatandaşın kafasında gittikçe gidiyorlar yönünde bir kanaat oluşuyor. Bu kanat pekişirse 24 Haziran AKP için çok trajik sonuçlar doğurabilir. Bunun için de muhalefetin bu son on günü iyi değerlendirmesi gerekiyor.

AHHH BENİM ÜLKÜDAŞIM

Liderlik zor zenaattır,kendinizden,ailenizden,sağlığınızdan taviz vermeden yapamazsınız. Lider demek, temsil ettiği toplumun önünde koşan,herkesten çok terleyen,çok çalışan insan demektir. AKP yıllarca CB Erdoğan’ın üstün performansı sayesinde iktidarda kaldı. Muhalefet bu tempoya ayak uyduramadığı için muhalefette kalmaya mahkum oldu.

Fakat bugün artık Erdoğan ile muhalefet liderleri arasında performans açısından hiçbir mesafe kalmadı. Hatta muhalefetin daha çok terlediğini,daha çok yorulduğunu söylemek mümkün. Üç tane miting yapacak kadar hırsı,sevdası olmayan adamdan lider olmaz. İnce günde ortalama üç miting yapıyor. Sn Akşener bu yazıyı yazdığımda Sivas mitingindeydi. Ardından Tokat ve Amasya’da konuşacak. Yani oruç ağızla bir günde üç miting. Bahçeli’de Akşener’in günde üç mitingine karşı günde üç Twet atıyor. Ve ne yazık ki koca bir hareket bu tembelliği sorgulayamıyor. Gerçekten bir davanız varsa yerinizde duramazsınız. Evinde oturup da seçim kazananı gördünüz mü?

Ahh.. benim aklını zincire vurmuş ülküdaşım, sen bir uyansan Türkiye uyanacak.