CHP'li Yüksel Mansur Kılınç, MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun, Turkish DoCo adlı bir havayolu ikram firmasının yönetim kurulu üyesi ve maaşlı elemanı olduğunu gündeme getirdiği Meclis kürsüsünde tepki gösterdi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu’nda, Cumhurbaşkanlığı bütçesi üzerindeki görüşmeler sürüyor.

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, Milli Güvenlik Kurulu (MGK) ve Milli İstihbarat Teşkilatı bütçeleri ile ilgili söz aldı.

CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, “Milli Güvenlik Siyaset Belgesi yıllardır neden yok? Çünkü tek adam iktidarı, güvenlik kaynaklarımızı saray ticaretinin aracı olarak görüyor” dedi.

“KAYNAK VAR GÜVENLİK YOK”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili, TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu (GİK) CHP Sözcüsü Yüksel Mansur Kılınç, Meclis Genel Kurulu’nda görüşülen bütçe görüşmelerinde Milli Güvenlik Kurulu ve Milli İstihbarat Teşkilatı bütçeleri ile ilgili konuştu.

2022 bütçesinde, savunma ve güvenlik ihtiyaçları için genel bütçeden yüzde 11 pay ayrıldığını belirten Kılınç, “Ekonomik kaynağımız var. İnsan kaynağımız var. Tarihten gelen güç ve birikimimiz var. Ancak ülkemizde, güven, güvenlik, huzur yok” şeklinde konuştu.

“MGK GENEL SEKRETERİ YEMEK ŞİRKETİNİN MAAŞLI ELEMANI”

MGK gibi, devletin en üst güvenlik kurumunun Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu’nun, Turkish DoCo adlı bir havayolu ikram firmasının yönetim kurulu üyesi ve maaşlı elemanı olduğunu gündeme getiren Kılınç, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri uçaklarda ikram hizmeti veren yemek şirketinin yönetim kuruluyla meşgul. Milli Güvenlik Kurulu üyesi İçişleri Bakanı, kara paracıları bakanlıkta ağırlamakta, organize suç örgütü mensuplarının yurt dışına çıkmasını sağlamaktadır. Milli Güvenlik Kurulu’nun başkanı ise mal varlığı ile tehdit edilmeye ve dış şantajlara sessiz kalmaktadır.

“MİLLİ GÜVENLİK SİYASET BELGESİ NEDEN YOK”

“Türkiye’nin, milli güvenlik siyaset belgesinden yoksun olmayı ve MGK Genel Sekreterinin bir yemek şirketinin maaşlı elamanı olmasını hak etmediğini vurgulayan Yüksel Mansur Kılınç, “Milli Güvenlik Siyaset Belgesi yıllardır neden yok? Çünkü; Tek adam iktidarı, güvenlik kaynaklarımızı Saray ticarethanesinin aracı olarak görüyor” şeklinde konuştu.

“KİRLİ BATAKLIĞI TAMAMEN KURUTACAĞIZ”

“Çok az kaldı, şimdi görev bize düşüyor.” diyerek AKP iktidarının sonuna gelindiğine işaret eden CHP’li Kılınç, “Güvenlik alanımızı Saray’ın, Tek Adam’ın ve sıcak siyasetin etkisinden kesin olarak arındıracağız. Ödünsüz bir mücadele ile terörü kökünden kazıyacağız. Organize suç örgütlerinin, kara paranın, uyuşturucunun kirli bataklığını tamamen kurutacağız.” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

MGK Genel Sekreteri Seyfullah Hacımüftüoğlu Turkish DoCo adlı bir havayolu ikram firmasının yönetim kurulu üyesi ve maaşlı elemanı olarak görev yapması hakkında Türkiye Ticaret Sicili gazetesi:

Editör: TE Bilişim