Çayır, “Kimse sorumluluğu üstünden atmasın. Hükümet akaryakıtta ÖTV ve KDV’yi aşağı çekmek zorunda ya da kaldırmak zorunda” dedi.

Milli Yol Partisi Genel Başkanı Remzi Çayır, parti merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Çayır, akaryakıta gelen kesintisiz zam yüzünden Ankara’da özel toplu taşıma esnafının kontak kapatarak protesto etmesini anımsatarak iktidarı eleştirdi. Esnafın zor durumda olduğunu belirten Çayır, “Dolmuş ve halk otobüsleri zam istemekteler. Haklılar mı, haklılar ama diğer taraftan da vatandaş var. Vatandaş 10 lira vererek, dolmuşa binerse, halk otobüsüne binerse eve nasıl varacak?” diye konuştu.

Remzi Çayır şöyle konuştu:

“SEBEBİNİ DE AÇIKLAYARAK BU ZAMLARI NEDEN YAPMIYORSUNUZ?”

“Bugün Ankara yine farklı bir güne uyandı. Gece yarısı gelen zamdan dolayı, beklenmedik ekonomik dürtülerden dolayı dolmuş esnafı, halk otobüsleri yani halkı bir yerden bir yere götürmekle kendilerini sorumlu sayan ve bu anlamda geçimlerini sağlayan esnaf bugün kontak kapattılar. Protesto amaçlı sokaklardan, caddelerden, şehirlerden çekildiler. Buradan beklenen şey şuydu: Elbette, hükümetin buradaki sorumluluğu belli, yani artık insanlar gece yarısı gelen akaryakıt zamlarından bıktı. Hükümetin, zam politikaları ve zamma bakış açıları bile farklı. Sanki insanlar uyurken, akaryakıta veya girdilere yapılan zamlar hayatı etkilemeyecek. Gündüze ne oldu? Niye gündüz? Milletin gözü önünde açık, şeffaf, sebebini de açıklayarak bu zamları neden yapmıyorsunuz?

“YALAN DOLAN SİYASETİYLE GECE YARISI GELEN ZAMLARLA MİLLETİ KANDIRMAYA GEREK YOK”

Dünyada farklı bir ortam var. Bir taraftan Ukrayna işgali söz konusu, pandeminin oluşturduğu bir açmaz derinlik var. Bundan dolayı, ortaya çıkıp insan gibi milletin gözünün içine bakarak doğruyu söylemek yerine yalan dolan siyasetiyle gece yarısı gelen zamlarla milleti kandırmaya gerek yok. Esnaf, gerçekten zor durumda. Dolmuş ve halk otobüsleri zam istemekteler. Haklılar mı, haklılar ama diğer taraftan da vatandaş var. Vatandaş 10 lira vererek, dolmuşa binerse, halk otobüsüne binerse eve nasıl varacak? Düşünebiliyor musunuz? 10 lira geliş, 10 lira dönüş 20 lira. Siz 600 liranızı sadece ulaşıma veriyorsunuz. Vatandaş bu işin içinden nasıl çıkacak? Onun için kimse sorumluluğu üstünden atmasın. Hükümet ÖTV ve KDV’yi akaryakıtta aşağı çekmek zorunda ya da kaldırmak zorunda, iyileştirmek zorunda. Belediye de 65 yaş üstü vatandaşın sorumluluğunu üzerine almak zorunda. Kart verecek, sosyal sorumluluğu esnafın üstüne atmayacak. Dolmuşçuya, halk otobüsüne belli bir yaşın üstündekilerine 'ücret almadan taşı' demeyecek. Sen bununla ilgili taşın altına elini koyacaksın.”

Editör: TE Bilişim