Milli Yol Partisi Genel Başkan Yardımcısı Şeref Canlı ve beraberindeki partililer, İsveç’in Ankara Büyükelçiliği önünde İsveç’te Kur’an-ı Kerim'in yakılmasına tepki göstererek, protesto etti.

Büyükelçiliğin önünde bir araya gelen partililer siyah çelenk ile İsveç’te Kur’an-ı Kerim'in yakılmasına tepki gösterdi. Milli Yol Partisi Genel Başkanı Yardımcısı Şeref Canlı burada yaptığı konuşmada, aşırı ırkçı bir vatandaşın Türkiye’nin Stockholm Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim’i yakmasını şiddetle kınadıklarını söyledi.

İSVEÇ HÜKÜMETİNİ KINIYORUZ VE LANETLİYORUZ’

Yapılan bu hareketin alçakça işlenmiş, iğrenç bir nefret suçu olduğunu kaydeden Genel Başkan Yardımcısı Canlı, “Yapanlar, yaptıranlar, izin verenler, yol gösterenler işlenen suçun ortağıdır. Müslümanları hedef alan ve kutsal değerlerimize hakaret eden bu İslam düşmanı provokatif eylemini nefret suçu olarak görüyoruz, kınıyoruz. Bu nefret suçunun failleri hakkında gerekli işlemleri yapmaya Milli Yol Partisi olarak tüm ülkeleri, uluslararası kuruluşları İslam düşmanlarına karşı somut tepkiler vermeye çağırıyoruz. Kur'an-ı Kerim’e yapılan insanlık dışı davranış asla kabul edilemez. Bir nefret suçunun zirvesi olan faşizmi lanetliyoruz. Kur'an-ı Kerim’in yakılmasına izin verilmesi tüm dinlere ve inanç hürriyetlerine karşı bir tehdittir. İslamiyet hoşgörü dinidir. Kur’an bizimdir. İncil, Tevrat, Zebur bizim kutsallarımızdandır. Milli Yol Partisi olarak Kur'an-ı Kerim’i yakarak Müslümanlığı hedef alan, Müslümanlığa hakaret eden bu faşizm eylemini ve İsveç hükümetini kınıyoruz ve lanetliyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: İlayda Şimşek