Türkiye A Milli Futbol Takımı, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda saat 20.00'de grupta en güçlü rakibimiz olarak görünen ‘Portakallar’ı konuk ediyor. A Milli Takım Hollanda ile oynayacağı karşılaşma ile birlikte tarihindeki 587. maçına çıktı. Milliler, 313'ü resmi, 273'ü özel olmak üzere olmak üzere oynadığı müsabakalarda 222 kez galip geldi. 

İki ülke bugüne kadar 12 kez rakip olurken, millilerin 3, Hollanda'nın da 5 galibiyeti var. 4 maç ise beraberlikle sonuçlandı. En son 2016'da Konya'da konuk ettiğimiz Hollanda'yı 3-0 yenip 18 yıllık hasreti bitirmiştik. 

Hollanda ile bugüne kadar yaptığımız toplam 12 karşılaşmada 3 galibiyet elde ederken 5 kez de mağlup olduk. Bu maçlarda Ay Yıldızlılarımız 9 gol kaydederken kalemizde gördüğümüz 13 gole engel olamadık. Kırmızı beyazlılarımız 587. defa sahaya çıkıyor. 97 yıllık tarihimizde 313’ü resmi, 273’ü özel olmak üzere toplam 586 maçta 222 galibiyet, 140 beraberlik ve 224 mağlubiyet elde ettik. Bu karşılaşmalarda üçü hükmen galibiyetten olmak üzere toplam 775 gol kaydederken, rakiplerimiz filelerimize 837 gol gönderdi.

İlk maçını 26 Ekim 1923 yılında oynayan Ay Yıldızlılarımız FIFA Dünya Kupası’na daha önce 1950, 1954 ve 2002’de gitmeye hak kazanmış ancak yaşadığımız finansal sorunlar nedeni ile 1950 Dünya Kupası’na katılamamıştır. Güney Kore ve Japonya’nın ortaklaşa ev sahipliği yaptığı 2002 Dünya Kupası’nda A Millilerimiz üçüncü olarak tarihi bir başarıya imza atmıştı. Bu turnuvada takımımızın başında şu an da teknik direktörümüz olan Şenol Güneş bulunuyordu. 

HOLLANDA 2 DAKİKADA 2 GOL BULDU

Hollanda, pozisyon bulamazken 2 dakikada 2 golle farkı 1'e indirdi.

Önce Depay'ın ortasında Klaassen topuy önünde bulup aniden dönüş yaparak topu Uğurcan'ın müdahalesine rağmen ağlarla buluşturdu.

Santradan sonra Hollanda topu hızlıca alıp düzenlediği atakla farkı 1'e düşürdü. Sol kanattan gelişen atakta Depay'ın ortasında ön direkte kalecimiz Uğurcan Çakır'dan seken top Luuk De Jong'a çarparak filelerimize gitti.

BURAK YILMAZ'DAN ENFES BİR FRİKİK!

Şenol Güneş, 2 gol sonra 2 değişiklik yaptı. Hakan Çalhanoğlu ve Kenan Karaman yerine Enes Ünal ve Kaan Ayhan oyuna dahil oldu.

Oyuna giren Enes Ünal, Hollanda ceza yayı içerisinde sakladığı top sonrası faulle yerde kaldı. Bu faul, 4. golümüze dönüştü.

81. dakikada ceza yayının hemen sol tarafından kullandığımız serbest vuruşta Burak Yılmaz sağ ayağının içi ile çok sert vurdu ve meşin yuvarlağı sağ üst köşeden filelerle buluşturdu.

UĞURCAN PENALTIYI ÇIKARDI

De Boer, 4. golümüzden sonra son değişikliklerini yaptı. Wijndal ve Blind yerine Van Aanholt ve Gravenberch oyuna dahil oldu.

Milli Takımımız, son bölümde dikkatli bir oyun ve iyi savunmayla skoru tutmayı başardı ve sahadan 4-2'lik müthiş bir galibiyetle ayrıldı.

2022 FIFA Dünya Kupası Elemeleri G Grubu müsabakasında A Milli Futbol TakımıHollanda karşısında mücadeleyi 4-2 kazandı.

2. dakikada soldan topu süren Malen, ceza sahası dışında kaleyi karşısına alarak şutunu çekerken, meşin yuvarlak kaleci Uğurcan'ın kucağında kaldı.

15. dakikada A Milli Takım öne geçti. Kenan Karaman'ın kendi yarı alanından uzun pasında soldan defansın arkasına sarkan Hakan Çalhanoğlu, topu Burak Yılmaz'a gönderdi. Burak'ın ceza sahası dışından şutunda meşin yuvarlak De Light'a çarparak kalecinin sağından ağlarla buluştu: 1-0.

20. dakikada Malen, Delay'ın soldan pasında ceza sahası çizgisi üzerinde şutunu çekti. Uğurcan sağına uzanarak topu kontrol etti.

34. dakikada Kenan Karaman'ın pasında ceza sahasına giren Okay Yokuşlu, Malen'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Michael Oliver penaltı noktasını gösterdi.

35. dakikada kullanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Burak Yılmaz, sert bir şutla meşin yuvarlağı köşeden ağlara gönderdi: 2-0.

45. dakikada Berghuis'in sağdan kullandığı kornerde, De Light'ın altı pas önünden kafa şutu sonrası top yan direğe çarpıp, kaleye yöneldi. Okay Yokuşlu meşin yuvarlağı çizgi üzerinde kafayla uzaklaştırdı ve gole izin vermedi.

Müsabakanın ilk yarısı A Milli Takım'ın 2-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarı

46. dakikada Hakan Çalhanoğlu'nun ceza sahası dışından etkili vuruşunda top ağlarla üçüncü kez buluştu: 3-0

52. dakikada millilerde Burak Yılmaz sarı kart gördü.

62. dakikada Ozan Tufan ceza sahası içerisinde gol pozisyonuna girdi. Milli oyuncuyu konuk ekipte De Ligt engelledi.

64. dakikada millilerde Yusuf Yazıcı ve Ozan Tufan kenara alınırken, Caner Erkin ve Taylan Antalyalı oyunda.

72. dakikada ay-yıldızlılarda Umut Meraş sarı kart gördü.

73. dakikada Burak Yılmaz şansını ceza sahası dışından denedi. Tecrübeli golcü etkili bir şut çıkaramadı.

75. dakikada Hollanda milli takımı Klaassen ile golü buldu: 3-1

76. dakikada de Yong ceza sahası içine gelen ortayı tamamladı. Konuk ekip durumu 3-2'ye getirdi.

81. dakika Burak Yılmaz millilerin ceza sahası dışında kazandığı serbest vuruşu gole çevirdi: 4-2

86. dakikada Caner Erkin'in etkili ortasında Enes Ünal'ın kafa vuruşu kaleci Krul'da kaldı.

90. dakikada milli takımda Burak Yılmaz yerini Deniz Türüç'e bıraktı.

90+4. dakikada De Ligt, Ozan Kabak'ın müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem Michael Oliver penaltı noktasını gösterdi. Depay'ın penaltıdan vuruşunda kaleci Uğurcan topu iki hamlede kontrol etti.

Editör: TE Bilişim