Türkiye seçime doğru giderken, yeni bir parti daha kuruldu. Genel Başkanı Gazeteci Hüseyin Alpay olan Milliyetçi Sol Parti için İçişleri Bakanlığı'na başvuru yapıldı. Partinin kısa adı ise "Milli Sol" olarak açıklandı.

Milliyetçi Solcu Galiyevist gazeteci Ali Özyiğit, son yazısında yeni kurulan 'Milli Sol' partisini kaleme aldı. Özyiğit, "Milliyetçi Sol Parti kurulmuş! İnanılır gibi değil! başlıklı yazısında parti ve yönetimine çok sert tepki gösterdi.

İşte Ali Özyiğit'in o yazısı:

"FİKİR ANALİZ! MİLLİYETÇİ SOL PARTİ KURULMUŞ! İNANILIR GİBİ DEĞİL!

*

Ben defalarca Galiyev'i ve Milliyetçi Sol bir partinin kurulması gerektiğini yazdım çizdim. Yeniçağ'ın internet sitesi kaç defa yazımı manşetine taşıdı.

*

Dokuz Sütun ve Günboyu'ndaki kendi köşemden defalarca yazdım çizdim. Benim gibi herhalde bu konuyu yazan yoktur.

*

Birincisi zamanlaması yanlış. Milliyetçi Sol parti parlamenter rejim sonrasında kurulmalıydı. Türkçüler ve devrimciler strateji ile hareket etmezlerse topluma öncülük edemezler.

*

İkincisi kendimi övmek için demiyorum kim olursa olsun fark etmez. Bir gazeteci parti kuruyor ve aynı dünya görüşünde yazı yazan gazeteciyi arayıp sormuyor.

Benim kendisinden ne iş beklentim ne de çıkar beklentim var. Yok oğlu yok.

*

İnanılır gibi değil. Milliyetçi Sol partiyi kuran gazeteci kökenli genel başkan, ben ise Milliyetçi Galiyevci yazılar yazan gazeteciyim.

Ve benim gibi bu konuları sürekli yazan yok.

Beni aramıyor istişare için. Kendimi övmek veya kendimi fasulyeden nimetten saymak için değil. Kim olursa olsun fark etmez isterse Çemişgezek gazetesinde yazsın gazeteci insan arar.

*

Vizyon misyon yoksa daha bu partinin ölü doğacağı buradan belli oldu."

MİLLİYETÇİ SOL PARTİ NASIL KURULDU?

Rahşan Ecevit'in kurduğu Demokratik Sol Halk Partisi'nin son genel başkanı olan gazeteci Hüseyin Alpay, 2019 yılındaki Demokratik Sol Parti (DSP) kurultayında da genel başkan adayı olmuştu. Kurultay sonrasında DSHP'yi yeniden kuran DSP muhalifleri, şimdi de Milliyetçi Sol Parti adı altında örgütlenme kararı aldı. 

Genel Başkan Hüseyin Alpay, partinin 60 kurucu üye ile başvurusunu tamamladığını ve bakanlıktan alındı belgesini önümüzdeki günlerde alacaklarını ifade etti. Alpay 30 ilde tabelalarını asacak duruma geldiklerini ve Haziran 2023 seçimlerine girmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Partisi ile ilgili ilk açıklamayı yapan Milliyetçi Sol Parti Genel Başkanı Hüseyin Alpay, "Kökleri bu topraklara ait, halkımızın manevi değerleriyle çelişmeyecek yerli ve sol bir partiyi, Türkçülük temelleri üzerinde inşa etmek istedik. Ülkemiz için hayırlara vesile olmasını dileriz" ifadelerine yer verdi.

HÜSEYİN ALPAY KİMDİR?

1 Haziran 1972'de Tokat'ta doğdu.  Çocukluğu ve gençliği Tokat'ın en eski yerleşim yeri olan Sulusokak - Kışla Mahallesi'nde geçti. Çocukluğundan beri okuyan ve sorgulayan yapısıyla siyasetin konuşulduğu baba evinde yetişti. Genç yaşında siyasete girdi. Sosyalist Parti (Genel Başkan Doğu Perinçek - 1990), İşçi Partisi (Genel Başkan Doğu Perinçek, 1990-2000), Bağımsız Cumhuriyet Partisi (Genel Başkan Mümtaz Soysal, 2004) ve Demokratik Sol Parti (Genel Başkanlar Zeki Sezer, Dr. Masum Türker ile 2005 yılından itibaren) ile devam eden siyasi yolculuğunda, 2009 yılında DSP'nin Tokat Belediye Başkan adayı oldu. Halen DSP Tokat İl Başkanlığı görevini sürdürüyor.

 2010 yılındaki Anayasa referandumunda partisinin aldığı karara muhalefet ederek Anayasa değişikliğine "evet" oyu kullanacağını açıklamış, bu açıklaması ülke gündeminde yer almış, oldukça ses getirmişti. Bu kararından dolayı İl Başkanlığı görevinden istifa etti. 16 Mayıs 2013'te gerçekleşen ve 2 adayın katıldığı İl Kongresi'ni kazanarak yeniden İl Başkanlığı'na döndü. 2014 yılındaki Cumhurbaşkanlığı seçiminde de partisinin de dahil olduğu "çatı aday"a oy kullanmayacağını belirterek, bu tavrıyla da kimilerince eleştirilmiş, kimilerince de kendisinden övgüyle bahsedilmişti.

Çeşitli köşe yazıları nedeni ile yargılandı. Siyasetçi olarak yaptığı basın açıklamalarının bazılarından ötürü mahkumiyet aldı. Yayımlanmış bini aşkın makalesi, yüzlerce şiir denemesi bulunuyor. Birçok sivil toplum örgütünden aldığı ödülleri ve sertifikaları var.

Evli ve üç çocuk babası.

Editör: Yadigar Hanım