Dünyanın bir çok ülkesinde benzin ve motorin fiyatlarında indirim yapılırken, Türkiye'de benzin ve motorine arka arkaya zamlar gelmeye devam ediyor.

Benzin ve motorine 24 saatte iki kez üst üste gelen zamlardan sonra bugün motorine bir zam daha geleceği haberi açıklandı. Ekonomist Oğuz Demir, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda motorine 1,53 TL daha zam geleceğini duyurdu.

Motorine, salıyı çarşambaya bağlayan gece 1 TL 10 kuruş, çarşambayı perşembeye bağlayan gece de 1 TL 39 kuruş zam yapılmıştı. Bu gece yarısından sonra saatler 24.01 itibariyle 3'üncü kez motorine zam yapılacak.

Dün benzine 62 kuruş, bugün ise 74 kuruş olmak üzere 24 saatte 1.36 TL, zam yapılmıştı. Benzine bu gece yarısından sonra şimdilik zam yapılmayacağı tahmin ediliyor.

Mazota ise 24 saatte 2.49 TL zam yapılmıştı. Bu gece yarısı yapılacak zamla birlikte motorine yapılan zam oranı 4.02 TL'ye yükselecek. 

Bu gece yarısı gelecek zam ile birlikte motorin fiyatı İstanbul’un Anadolu Yakası'nda 27.16, Avrupa Yakası'nda 27.14, Ankara'da 27.26, İzmir'de ise 27.29 TL'den depolara doldurulacak.

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı bazı üretici ülkelerden oluşan OPEC+ grubunun enerji ve petrol bakanları, günlük petrol üretimini kasım ayından itibaren 2 milyon varil azaltma kararı aldı. Bu karar Kasım ayında fiyatı aratacak petrolün zamlanacağı anlamına geliyordu. Vatandaşlar dünyadaki diğer ülkelerde bu karara rağmen indirim yapılırken Türkiye'de hükümetin benzine 24 saatte 2 kere zam yapması, motorine 48 saatte 3. kez zam yapmaya hazırlanması tepkilere neden oldu.

Editör: Yadigar Hanım