Arapları sevmem; hatta ırkdaşlarımın çoğu da eminim benden gayrı düşünmüyordur. 500 yıl süreyle hükümranlığımız altında yaşayan; deve kıçının gölgesinde ömür telef edenlerin biz Türkleri sevmemesini de anlarım. Arapları her halükarda adam edemeyiz; zati adam olsalar 72 fırkaya bölünmezlerdi. BAE denilen Arap devletçiğinin yalelli dışişleri bakanı Abdullah Zayed’in, Fahrettin Paşa hakkındaki iftiraları, o bakanın (ataları gibi) soysuzluğunun ve zavallı halinin açık beyanı olsa gerek.

Esas mesele şu; bu ülkede siyasi-ümmetçi iktidarın Arap sevgisi malumumuzdur. Arap entarisi, Suudi kıymeti pek cari bir hal almış ve Riyad’dan gelen cahil Arap seçkinlerine nasıl itibar, kıymet vereceklerini şaşırmışlardır. Suud ve avalinin tarihi Türk düşmanlığı bizim ümmetçi-siyasal İslamcı taifenin hiç umurunda olmadı; üstüne üstlük şu Arap hödüklerle koro tutup, beraber Cumhuriyete, Atatürk’e ortak kinlerine epey muhafaza ettiler. İnanıyorum ki şimdi AK Parti taifesinin arapperest mantığı değişiyordur. Allah’ın sopası yok; Arap Baharıyla gelişen hadiseler ve Kudüs gerçeği muvacehesinde en azından günümüz Arap devletçik ve emirliklerinin beş para etmez safralar olduğunu AKP anlamamışsa Fahrettin Paşa hadisesi anlamaya yeterli olacaktır.

Arap şeyhi Hüseyin’in ellerinde, atalarımızın mübarek kanı vardır. 1. Harp dönemi Hicaz, Filistin ve ilerisi sahalarda bizi barbarca katleden, işte bu Çöl barbarlarını neslimize unutturmamak en hakiki faydadır. Dün İngiliz, bugün Amerikan köpekliğine soyunmuş Arap güruhunun Türk’e uzanan o hadsiz elini kesmek farzdan öte n’ola?!..

İYİ PARTİ’nin MOZAİĞİ

Bilemiyorum; bazı anlar İyi Parti politika kurucuları ne yapmak istiyor? Sağa meyyal, merkezci, demokratik ve bütünleyici bir dil aşkına yalpalamaları rahatsız edici. Bu ülkenin nesi mozaik?!. Ülke, Türk ülkesi.. ırk, Türk ırkı; daha ötesi yok! Şayet kasıt Kürt vatandaşlarından doğan “sözde” müşkülat ise.. İyi Parti bu yanlış istifhamı kafasından söküp atsın! Esas manada 5 milyonu geçmeyen kürtler için zorlama siyaset ve göze hoş görünme kaygusu varsa şöyle etsinler:

Kürtler, Türkiye Cumhuriyet’inin asli vatandaşlarıdır. Onlara zorla “Gelin, Türk olun” diyecek halimiz yok! Memleketin anayasal düzenine, kurucu asli kimliğine ve aidiyet hukukuna itibar etsinler yeterlidir. İyi Parti mozaikten vareste, asimile olmuş Türkmen obalarının öz kimliğine dönüşlerine yardımcı olsun. Bölgede PKK’ya destek vermedikleri sürece huzurun tesis edileceğini anlatsın.

Türk Budun’unun Anadolu ve hinterlandında yaşayan kürt kökenlilerle bir sorunu olmamıştır. Biz daha neyi ifade etmeye, kimlerin nazını çekip, gönlünü kazanmaya çalışıyoruz. Diskur bellidir: TC hükümranlığı çerçevesinde yasalara uyulmalı, etnik aidiyet duygusu vatandaşlık bağının üzerine çıkmamalıdır; o kadar basit.

Mozaikten bahisle ülke siyasetine katkı sağlamayı düşünmek hatadır. Şu nazik dönemde birlik ve bütünlük herkes için, başta Kürt etnisitesi için en hayırlı olanı. Terör belası defedilecek ve huzur illaki tesis edilecek. Türkiye bir savaşın içindedir; farkındalık önemli.. ve ona göre dilinizi kullanmanız daha önemli.

Mozaik kelimesi beni çok rahatsız etti.. sanırım İyi Parti’de siyaset yapan Ülkücüler de rahatsız olmuştur.

TANRI TÜRK ELLERİNİ KORUSUN!