Türkiye’nin birlik ve bütünlüğünü savunan herkese bazı ifadeler itici ve iğreti gelmesini anlamak lazım!

Uzun yıllardır ülkemizin uğradığı ihanet ve gerginlik üzerinden yargılar oluşması, taraftarlık ve karşıtlıkların tarif ve ifadelerden ziyade ifadeleri hangi referansların kullanmasına bakarak mana ve anlam yüklendiğini düşünür isek birbirimizi daha iyi anlayabiliriz!

Çiçek bahçesi (Bahçeli) kilim desenleriyiz( Yazıcıoğlu) ne Mozaiği ulan (Alpaslan Türkeş) Bu kelimelerin sözlük anlamından ziyade aynı şeyleri tarif ve anlatımı üzerinde durmaksızın tepki göstermemizin ana nedeni sorgulamaya ve analize muhtaçtır!

Başbuğ Türkeş Onlar ne kadar Kürt’se bende o kadar kürdüm demeyip ne kürdü ulan deseydi, onlar ne kadar Kürt’se bende o kadar kürdüm diyenlere de bugün tepki verileceğini bal gibi biliyorum

Örneğin Ahmet Kaya karşıtlığımız kadar Nazım Hikmet e hiç birimiz tepki veremez olduk! Ta ki Başbuğun yargılandığı 12.Eylül sıkıyönetim mahkemelerinde Nazım’dan şiir okumaya başladıktan sonra!

İfade tabii ki önemlidir ancak maksat ifadeden çok daha önemlidir!

Maksadınız ülke bütünlüğü, beraber yaşama duygusunu tariflime ise mozaik, çiçek Bahçesi, kilim deseni aynı şeyi tarifler!

Maksadınız ve geçmiş eylemleriniz bölücülük ve bölmek ise üstteki ifadeler ihanet odaklarınca ifade edildiğinde doğal olarak tepki vereceğimizdir! Bazen ifadeler bıçak gibidir!

Bıçakla ekmek te kesersiniz, insan da, hayvan da!

İyi parti yetkilisi veya sözcülerinin mozaik ifadesini ben bu bağlamda değerlendirdiğimde maksadı aşan bir acemilik olarak değerlendiriyorum!

Bence bu tartışma gerekli ve bu ülkenin sorunlarına dair ne tür çözümler üretilebilir açısından bizimde bir şeyler söylememiz lazım anlayışına katkı vermesine bir fırsat oluşturmasına katkı verecektir.

Bu ülkede var olan sorunları yok saymanın vatanseverlikle ilişkilendirmenin çok akılcı olacağını artık düşünmüyorum!

Halk TV de Meral Akşener’in bu ülke yoruldu, biz yorulduk samimi intizarı iyi partinin demokrasi, Adalet ve insan haklarına önem vereceğine güzel bir işarettir!Yol bittiyse yol açacaksın mesajı bu bakımdan çok önemli bir mesajdır.