Türkiye 28 Mayıs’ta yapılacak kritik Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turuna doğru giderken, adaylar destek aramaya devam ediyor. İlk turda yüzde 5.17 oy alan ATA İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan’ın kilit isim haline geldiği seçime 8 gün kala Milliyetçi Türkiye Partisi Genel Başkanı Ahmet Yılmaz’dan Kılıçdaroğlu’na “birlik olma” çağrısı geldi.

Milliyetçi Türkiye Partisi (MTP) Genel Başkanı Ahmet Yılmaz, KRT televizyonunda Elif Doğan Şentürk’ün konuğu oldu. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin Türkiye’nin geleceği için kritik bir seçim olduğunu vurgulayan Yılmaz, “Sayın Kılıçdaroğlu’na açık çağrımdır. Gün birlik günü, sen, ben, dün şu oldu günü değil” diyerek, özellikle milliyetçi camianın etkin isimlerinden fikir almasını ve birlikte hareket etmesini önerdi.

ATA İttifakını oluşturan Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ ile Sinan Oğan’dan da Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmesini tavsiye eden Yılmaz, şunları söyledi:

“Sinan bey ve Ümit bey kardeşlerimden rica ediyorum. Kemal beye destek olabilmek için ne gerekiyorsa yapmalarını açıklıkla rica ediyorum. Onlara oy veren kardeşlerimden Kemal beye oy vermelerini rica ediyorum. Ama bu yetecek mi? Yetmeyecek.

Sayın Cumhurbaşkanı adayımız; şu ana kadar yaptıklarını sevgi, saygıyla, takdirle karşılıyorum. Son dakikaya ne gerekiyorsa yapacağım, destek olmaya da devam edeceğim. Ama Sinan beyin, Ümit beyin benim desteğim yetmeyecek. Açık açık uyarıyorum ve rica ediyorum; gün birlik günü, sen, ben, dün şu oldu günü değil. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Ümit Özdağ, Sinan Oğan başta olmak üzere Yusuf Halaçoğlu ile Azmi Karamahmutoğlu ile Caner Kara ile Muharrem İnce ile Tanju Özcan ile ve Hüseyin Baş ile ister kamuoyu önünde ister özel görüşmesini, söylediklerini çok ciddiye almasını rica ediyorum. Bu iş 1-2 kişinin istemesiyle olacak durumu aştı. Çok bıçak sırtı, 50-50 gibi bir durumdayız. Bu saatten sonra 21 yıldır süren tek adam sisteminin bitmesini istiyorum. Sayın Özdağ ile Sayın Oğan’ın Kemal beye destek olmasını rica ediyorum. Ama Sayın Kııçdaroğlu’nun da Ümit Özdağ, Sinan Oğan, Yusuf Halaçoğlu, Azmi Karamahmutoğlu, Caner Kara, Muharrem İnce, Tanju Özcan ve Hüseyin Baş ile görüşmesini, ne istiyorlarsa tek tek dinlemesini açıklıkla rica ediyorum.

Sayın Kılıçdaroğlu bir cumhurbaşkanlığı yardımcılığı, bir iki bakanlık Türkiye’den daha önemli değil.”

Editör: Yadigar Hanım