Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ankara'nın Keçiören ilçesinde 3 Haziran 2020 tarihinde bir evde ölü olarak bulunan Aleyna Çakır (Sema Esen) olayına ilişkin, Çakır'ın ölümünde şüpheli konumda olan Ümitcan Uygun'un sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım yeni bir tehdit olarak algılandı. Bu olay üzerine, Aleyna Çakır’ın annesi Hatun Esen ve baba Mehmet Esen ATV'ye konuştu.

KIRŞEHİR'E GİTTİ

Ümitcan Uygun'un, Aleyna Çakır'ın ailesinin yaşadığı ile (Kırşehir) giderek il sınırı levhasının önünde fotoğraf çekilmesi ve bunu sosyal medya hesabı üzerinde paylaşması dikkatleri çekti. Konuyla ilgili ATV'ye konuşan Aleyna Çakır'ın babası Mehmet Esen, Ümitcan Uygun'un elinde silahlarla tehditler savurarak gezdiğini ifade etti.

"NASIL BU KADAR RAHAT GEZEBİLİYOR"

Konuyla ilgili açıklama yapan Aleyna Çakır'ın annesi, "Ben rahatım, serbestim, arkamda dayanağım var. Nasıl gezebiliyor, memleketime gelip nasıl resim çektiriyor. Bu bir tehdit tabi ki, bir anda saldırabilir, yanımda çocuklarım var torunlarım var. Analar artık ağlamasın, evlatlarını yıkayıp mezara koymasın, böylesi katilleri dışarda gezdirmesinler." dedi.

"HALEN NEDEN TUTUKLANMIYOR?"

Baba Mehmet Esen ise, "Şahıs, Kırşehir'e gelip levhanın önünde (İl sınırı) fotoğraf çekilmiş, ben geldin buradayım dercesine, elini kolunu sallayarak geziyor, halen neden tutuklanmıyor" dedi.

DELİLLER KARARTILIYOR

Aleyna Çakır'ın annesi Hatun Esen, artık yorulduklarını, dayanacak güçleri kalmadığını belirterek, "Evladımın katilini bir an evvel hapiste görmek istiyorum, Deliller Savcıya ulaşmadan karartılıyor, o kişinin tutuklu yargılanmasını istiyoruz artık" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim