Mete Sönmez / Habererk / Muğla

Meclisin açılış konuşmasını yapan Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat 2018 yılı içerisinde uyum içerisinde çalışan tüm meclis üyelerine teşekkür etti. Başkan Tokat’ın konuşmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi. Gündemin 2,3 ve 5. Maddesinde yer alan konular İmar Komisyonuna havale edilirken, 4 maddede yer alan Emek Mahallesi Karadağ Caddesi No:25/21 adresinde kayıtlı 45 m2 büyüklüğündeki taşınmazın Milas Esnaf Ve Sanatkarlar Odası Başkanlığı ve Milas Belediyesince Sağlık Kabini ve İrtibat Bürosu olarak kullanılması oy birliği ile karara bağlandı.
6.maddede yer alan TEDAŞ Menderes Bölge Müdürlüğünün; Burgaz Mahallesi 1102 Ada 1, Hayıtlı Mahallesi 1082 Ada 1, Burgaz Mahallesi 1100 Ada 1 parselinde kayıtlı bulunan taşınmazların 5393 sayılı Yasanın 75/d maddesince Kıymet Takdiri üzerinden devir edilmesi talebi tüm meclis üyelerinin oy birliği ile kabul edildi.

12 maddeden oluşan İmar Komisyonuna gönderilen konuların bir çoğu imar komisyonu tarafından red edilirken bazı maddeler için ise konunun kapsamlı incelenmesi adına ek süre talep edildi.

Ek gündem maddelerinde bulunan 1,2,4,5,6. maddeler meclis üyelerince kabul edildi.2018 yılı Aralık ayı meclis toplantısının en önemli maddesini Ek gündemin 3. sırasında bulunan “Milas İçkili Yerler Belirleme Komisyonu” tarafından hazırlanan rapor oluşturdu.Ruhsat ve Denetim Müdürü Bekir  Güney tarafından okunan raporda,Milas Belediyesi ,Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığınca yapılan değerlendirmeler sonucunda İçkili Yerler Bölgesi yeniden belirlendi. Hazırlanan rapor doğrultusunda daha önceki dönemlerde belirlenen ,değişen mevzuatlara uygunluğunu kaybeden bir çok cadde ve sokaklar içkili yerler bölgesinden çıkartılması, bazı bölgelerdeki cadde ve sokaklar üzerinde bulunan  içkili yerler bölgesinin daraltılması,bazı bölgelerde ise yeni cadde ,sokak ve benzeri adreslerin içkili yerler bölgesi olarak belirlenmesi oy birliğince belediye meclisi tarafından kararlaştırıldı.

Gündem maddelerinin görüşülmesi sonrası Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat tüm yıl boyunca uyum içerisinde çalışan tüm meclis üyelerimize,komisyonda görev alan arkadaşlarımıza teşekkür ettiğini belirtti.

Başkan Tokat konuşmasında ; “Gerek meclis üyelerimiz gerek komisyonda görevli arkadaşlarımız vatandaşlarımızın işlerinin bir an önce tamamlanması adına özverili çalıştılar.2018 yılı içerisinde meclis toplantılarımızda aldığımız kararlarda bir hata yaptığımızı sanmıyorum. 2019 yılı içerisinde de Mart ayı sonunda yapılacak yerel seçimlere kadar yine uyum içerisinde çalışacağımızı umuyorum.Bu vesile ile hepinize teşekkür ediyor,2019 yılının mutlu huzurlu bir yıl olmasını diliyorum” dedi.

Aralık ayı meclisi öneri ve temennilerin dinlenmesinin ardından sona erdi. 


 

Editör: TE Bilişim