Mete Sönmez / Habererk / Muğla

Muğla’da, Partinin ağır toplarından Mehmet Tosun’un yanı sıra ve Gürün’ün aday olması halinde Büyükşehir’e aday olacağı konuşulan Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın şimdi ne yapacağı merak konusu. Ayrıca, CHP’nin Aday göstermediği ancak Büyükşehir belediye Başkan Adayı olarak seçimlere gireceği belirtilen Mehmet Kocadon’un ismi de İYİ Parti’nin Büyükşehir adayı olabileceği yönünde siyasi kulislerde konuşulmaya başlandı.

MUĞLA’DA GÖZLER İYİ PARTİ’DE
Ak Parti’nin Mart Ayı’nda yapılacak yerel seçimlerde Muğla’da MHP’yi destekleyeceği belirtilirken, CHP’nin Osman Gürün’ü tekrar aday göstermesinin ardından siyasi kulisler kızıştı, gözler İYİ Parti’ye çevrildi.

GÖZLER BEHÇET SAATCI’DA
CHP ile İYİ Parti arasında Büyükşehirlerde ittifak görüşmeleri devam ederken, olası bir ittifaka Muğla’nın dahil olmaması halinde, Muğla siyasetinin önemli isimlerinden İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun’un adı Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçiyordu. CHP’den Osman Gürün’ün adaylığını açıklamasının ardından gözler partinin bir diğer önemli ismi, Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’ya çevrildi. 

Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’nın, Büyükşehir’in Fethiye’de yaptığı bazı yaptırımlar nedeniyle sık sık karşı karşıya geldiği Osman Gürün’ü, CHP’nin yeniden aday gösterilmesi halinde, Büyükşehir’e aday olacağı belirtiliyordu. Muğla siyasetinin önemli isimlerinden olan ve Muğla’da ciddi bir karşılığı bulunan Behçet Saatcı’nın, Gürün’ün tekrar aday gösterilmesinin ardından İYİ Parti’den Büyükşehir’e aday olup olmayacağı merak konusu oldu.

İYİ Parti Mahalli İdareler Başkan Yardımcısı Mehmet Tosun

MEHMET KOCADON İHTİMALİ
Siyasi kulislerde konuşulan bir başka isim ise Mehmet Kocadon. Muğla siyasetinin önemli isimlerinden olan Bodrum Belediye Başkanı olan Mehmet Kocadon, CHP’den Büyükşehir Adayı olarak gösterilmedi. Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olmasına kesin gözü ile bakılan Mehmet Kocadon’un 30 Mart için gideceği adres ise merak konusu. Siyasi kulislerde CHP’den Aday gösterilmeyen Mehmet Kocadon’un İYİ Parti’den aday olma ihtimali konuşulmaya başladı. Kocadon’un aday olması durumunda Mehmet Tosun’un Bodrum, Behçet Saatcı’nın ise Fethiye Belediye Başkan adayı olarak İYİ Parti adına seçime gireceği belirtiliyor. 

Mehmet Kocadon

Editör: TE Bilişim