Mete Sönmez / Habererk / Muğla

Alınan bilgiye göre, Ortaca’dan Özgün Biçer geçtiğimiz aylarda internet ortamından CHP Genel Merkezi’ne üyelik başvurusunda bulundu.

Aradan bir süre geçmesine ve üyeliği ile ilgili herhangi bir işlem yapılmaması üzerine Özgün Biçer, CHP Ortaca İlçe Başkanlığı’na giderek bizzat buradan da başvuruda bulundu. Üyelik başvurusunu değerlendiren Biçer’e, CHP Ortaca İlçe Başkanlığı 25 Haziran tarihli İlçe Başkanı Evren Tezcan imzası ile bir yazı göndererek üyeliğe kabul edilmediği bildirildi. 

Yazıda; “Sayın Özgün BİÇER; İlçe Örgütümüze üyelik başvurusunda bulunmuş olan *** tc nolu Özgün BİÇER’in askı süresinde üyeliğinde yapılan itiraz soncu yönetim kurulunda üyeliği kabul edilmemiştir. Bilgi edinmenizi rica ederim” denildi ancak neden üyeliğe kabul edilmediği ise açıklanmadı.

Geçtiğimiz gün ise ilginç bir olay yaşandı.

Özgün Biçer’e, CHP Genel Merkez i’nden bir mektup gönderilerek internet üzerinden yaptığı başvurunun değerlendirildiği ve üyeliğe kabul edildiği belirtildi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu imzası ile kaleme alın yazıda, Biçer’in CHP’ye üye olmasından övünç duyduklarını, CHP ailesine katılmasını kutladığı belirtiliyor.

Yaşanan bu gelişme, CHP’de Genel Merkezince hiçbir engel bulunmayan ve üyeliğe kabul edilen kişilerin, ilçe örgütü tarafından partiye üye olmasının engellenmesinin hangi gerekçeler ile yapıldığının sorgulanmasına neden oldu.


 

Editör: TE Bilişim