Mete Sönmez / Habererk / Muğla

CHP Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel Muğla ziyareti kapsamında Ortaca’ya geldi. Ortaca Seçim Bürosu önünde kalabalığa seslenen Özel, CHP ve İYİ Partililerden CHP adaylarına sahip çıkmasını istedi.
“Muğla’ya bir davet aldık aldığımız davet toplam 9 ilçede miting yapmak üzerineydi” diyen Özel, “Ortaca bu programın içinde yoktu. Sebebi programın yapıldığı günlerde Belediye Başkan Adayımızın bir yakınının yaralanmasıymış, ben sağlık durumu hakkında da bilgi aldım hastamıza Allah şifalar versin” dedi.

Bugün Burdur’a geçeceklerini belirten Özgür Özel, “Normal şartlarda yarım saat 45 dakika konuşuyoruz ama bu konuşmayı burada yaparsak program tamamen yatar. İnşallah Ortaca belediyesini başkan adayımız kazanacak kahvesini içmeye geleceğiz.

MUĞLA’DA SARAYIN OYUNU VAR
Burada ittifakımız var. Büyükşehirde de var. Özellikle Büyükşehirde bir oyun var. Sarayın istediği gibi bir Büyükşehir Belediye başkanımız yok. Bizimki yemez yedirmez, çalmaz çaldırmaz, ranta peşkeş çekmez. Saray ise geleyim helikoptere bindireyim, Muğla’nın üstünde gezeyim, bu koy güzelmiş Katarlılara verdim, bu arsayı bizim damadın sağdıcına söz verdim, buraya otel yapacak Bilal oğlanın arkadaşları imarını değiştirin. Bunu Osman Gürün’e yaptıramadı ya, şimdi yapacak birini çıkaracak. AKP’nin adayını Muğla seçer mi? O zaman bir tane Bağımsız, bir tane Demokrattan, bir tane DSP’den derken CHP’nin oylar bölünsün, aradan helikoptere binecek Muğla Belediye Başkanını seçtirelim, Muğla’yı parsel parsel yandaşlara peşkeş çekelim. Bu oyuna gelmemek için. Ortaca’da ve Muğla Büyükşehir’de hem CHP, hem İyi Parti eksiksiz olarak oyları CHP’ye basacak mı?” dedi.
İYİ Partililere seslenen Özgür Özel, “Özgür Özel Manisa’da Yunus Emre’de oturuyor, adayımız yok, karşıda güneş var, büyükşehirde adayımız yok, İyi Parti’nin güneşi var. Dedesi CHP’nin ilk il saymanı, babası TÖPDER’in kurucusu CHP Grup Başkan Vekili İyi Parti’nin güneşini gördü mü 6 ok hükmündedir 3 ünü’de basacak. Meral hanım Üsküdar’da 3 kere, CHP’ye burada da İyi Parti’liler 3 kere CHP’ye basacaklar” dedi.

İTTİFAK NAMUSUMUZDUR
Kendisine seçmen bölgesini değiştirmek isteyip istemediğini sorduklarını belirten Özgür Özel, “Bana sordular, oyunu taşırmışın başka yerde kullanır mısın, dedim ki ittifak yaptık, söz verdik söz namustur. İttifak namusumuzdur, oy vermek namus borcumuzdur. Bu Muğla’da İYİ Parti’li için böyle, bu Manisa’da CHP’li için böyle. Birbirimize sıkı sıkı sarılacağız. Burada geçmişte bizde olup daha sonra başka bir tercih yapan bir büyüğümüz var. Biz CHP’liyiz. Dün Süleyman Soylu seçilseler de görevden alırım dedi, ben Milas’tan milli irade ya, seçmenin oyu ya, karınca kendini dev görme, biz seçelim siz sıkıyorsa görevden al hodri meydan dedim. Akşam ya ben onu söylemedim, eğer Ankaralılar yine de seçerse baş üstüne diyor, geri vitese taktımı. Hadsiz Süleyman’a geri vites yaptıran ne, Özgür Özel değil, CHP’li Özgür Özel. Parti bu yüzden değerli. Parti beni aday yapınca 6 okun rozet yakada, aday yapmayınca rozet çekmeceye, denize böyle bir siyaset yok. Kimse CHP’den değerli değil, hepimiz CHP’ye 6 oka ittifaka sahip çıkacağız” dedi. 
Mehmet Sertkaya’ya destek isteyen Özgür Özel, “Mehmet başkan bilgisi, birikimi, deneyimi ile, sizlerin güveni ile bu göreve layık. Ona bakınca ben onun alnında 6 okun izini görüyorum. O yüzden ona bakınca ben 1 Nisan’ın CHP’li Belediye Başkanını görüyorum. Ona bakınca ben sizin yüreğinizdeki Cumhuriyet aşkını, bu patiden başka herhangi bir partiye gidebilecek her oyun sarayın hesabı olduğunu, onun ekmeğine yağ sürmek olduğunu, Mehmet Başkan ve Osman Gürün harici her oyun sarayın planı olduğunu unutmayın” dedi. Özel konuşmasının ardından ayrıldı.

METE SÖNMEZ'İN KONU İLGİLİ YAZISI

BEKA VE NAMUS

Bu seçim yeni, yeni siyasi argümanlar girdi hayatımıza. Beka ve Namus. Bugüne kadar Din’i kullanan, Türkiye’yi kullanan, Bayrağı kullanan, Irk Kimliğini kullanan, Atatürk’ü kullanan, Şehitleri kullanan kısaca duygusal olarak bu milleti kullanan çok siyasetçi görmüştük. Ancak Beka ve Namus’u sanırım ilk kez bir yerel seçimde gördük.

Beka’yı önce Bahçeli’den duydum ben yanılmıyorsam. Ve şimdi malumunuz Cumhur İttifakı’nın özellikle üst kanadı bu seçimlerde diğer partilere gidecek her bir oy’un Türkiye’nin Bekasına kast olarak nitelendiriyorlar. Öyle bir kasvet havası var ki, köye seçeceğimiz muhtar, ilçenize seçeceğiniz belediye meclis üyeleri ve yaşadığınız şehre seçeceğiniz şehr-i eminler ülkeyi bölecek neredeyse!!!

Ve karşı taraftan da işin içine Namus girdi. Kısaca şunu söylüyorlar, sen bu görüşteysen, buna oy vermek zorundasın, vermezsen namussuzsun!!!

Bu kervana Muğla’da ilk olarak İYİ Parti’nin Muğla Milletvekili Metin Ergun katıldı. Metin Ergun’un söylemine göre, İYİ Partililer’in, CHP Büyükşehir adayı Osman Gürün’e oy vermemesi namussuzluk!!! Ve bugün Ortaca’ya Özgür Özel geldi. Kendi adayları için destek istedi. O’da söyledi, “Oy namustur, ittifak namustur” diye. Bu kelimeyi diğer gittiği ilçelerde kullanmış Özel. Yine bunu CHP’nin özellikle Muğla’daki üst kanadında sıkça duymaya başladık. Hışşt İYİ Parti’li Osman Gürün’e oy vermek namus meselesi, aman ha namusuna zeval gelmesin!!!

Kısaca bu seçimde, bir tarafa oy vermezsek Türkiye’nin Bekasını, diğer tarafa oy vermezsek ise Namusumuzu kaybedeceğiz haberiniz olsun….

ÖZGÜR ÖZEL’İN UNUTTUĞU

Az önce yazmıştım, Muğla’da seçim çalışmalarına katılan Özgür Özel Ortaca’ya da geldi. Yine yazdığım gibi İYİ Parti kanadından Osman Gürün’e oy istedi, malum “Namus” üzerinden. Ancak Özel’in unuttuğu bir durum var, şöyle ki.

CHP ve İYİ Parti Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkanlığı konusunda ittifak yaptı. Ancak ilçeler bazında bu ittifak gerçekleşmedi. İşte Ortaca gibi bazı ilçelerde amma İYİ Parti aday bulamadığı için amma ikili münasebetlerle kendi aralarında yaptıkları görüşmeler neticesinde ittifak yaptılar. Yani bu ittifaklarda ne Genel Merkez’in ne de İl Yönetimi’nin bir katkısı ve becerisi olmadı. Peki diğer ilçeler?

Seydikemer’de, Fethiye’de, Dalaman’da, Ula’da, Menteşe’de, Bodrum’da ve Datça’da ittifak yok, CHP ve İYİ Parti ikisi de aday çıkartıyor. Geçtiğimiz günlerde İttifak’ın Muğla Büyükşehir adayı Osman Gürün bir televizyon programına katıldı. Programda Gürün, CHP Bodrum Adayı Ahmet Aras’ın seçim çalışmalarına katıldığı belirtti ve ona destek olduğunu söyledi. Buna karşın, Metin Ergun ve Özgür Özel gibilerinin söylediği, “Büyükşehir’de oy vermesi namus meselesi olan” İYİ Parti adayı Mehmet Tosun’un mitingine katılır mısınız sorusuna ise, “Bunu parti etiği açısından uygun bulmuyorum” dedi. Aynı programda Gürün defaten, İYİ Parti’lilerin kendisine oy vermesini mecburi koştu.

Kısaca senin mitingine dahi katılmayan ve karşı aday için çalışan Osman Gürün’e oy vermek namus borcu, oy vermemek namussuzluk!!!

HEDEF TAHTASI

Bu seçimin bir ilginç yönü de Muğla’da sadece bir adayın hedef tahtasına oturtulmuş olması, Behçet Saatcı. Bağımsız olarak adaylığını açıklamasının akabinde öncelikle Menteşe’deki bazı gazete ve köşe yazarları adeta bombardımana tuttular Saatcı’yı. Adaylığını açıkladıktan günümüze kadar adeta fazla mesai yaptılar, hep Saatcı’yı hatta zaman zaman eleştiriyi bile aşar biçimde yazdılar.

Sonra ulusal basın. Hiç ilgi göstermediği kadar Muğla’ya ilgi gösterir oldu. Burada sonradan Büyükşehir’in maaşlı elemanı olduğu ortaya çıkan köşe yazarını bahsetmiyorum bile!!! Ulusal basın birden Muğla’da Osman Gürün’ün mutlaka seçilmesi gerektiğinin özellikle üstüne vurgu yaparken, Saatcı’yı ise adeta Muğla’yı iktidara peşkeş çeken bir isim olarak gösterdiler.

Sonra siyasetçiler. İYİ Parti Milletvekili Metin Ergun mesela. Muğla’da bu seçim döneminde fazla mesai yapan Ergun, CHP’lilerden daha sert dillerle eleştirdi Behçet Saatcı’yı, sadece gündeminde o vardı dersek de abartmış olmayız. İttifak adayı hariç diğer partilerin adaylarına mı!!! Eh işte şöyle bir ucundan dokundu geçti. MHP’nin İl Başkanının gündemi de nedense Saatcı’ydı. Diğer adayları es geçen Korkmaz, Saatcı’yı hedef tahtasına oturttu. Gerçi sonradan bir gelin meselesi ortaya çıktı ama orasını karıştırmayalım şimdi!!!

Ve adaylar. Onlarında gündeminde Behçet Saatcı vardı. Birbirlerine ufak yollu dokunan adayların en büyük gündem maddesinde Saatcı’ydı. Yapacaklarından dahi çok yer ayırdılar o’na. O adaylara destek için Partilerinin üst düzey yetkililerin bu dönem Muğla üzerindeki olağanüstü ilgisi de dikkate değerdi!!! Tabii onlarında hedefindeki isim Saatcı’ydı.

Ve unutmadan sosyal medya trolleri. Özellikle Facebook’da adeta sahte hesap patlaması yaşandı. Birileri Behçet Saatcı ile ilgili tek kelime yazsın, hemen orada onlar, kışkırtıcı yorumları ve Saatcı’yı aşağılayan paylaşımları ile dikkat çektiler. Hedeflerinde sadece ve sadece Saatcı olan bu kişiler, müthiş bir algı operasyonu yaptılar. Ama haklarını vermek lazım işlerine hiç aksatmadan ve kesintisiz yaptılar.

Ve tüm bu saydıklarımın söylemleri de, hedefleri gibi nedense ortaktı. Meclisi yok (ki diğer adayların da meclis adayları yok). O’na verilecek oy aslında O’na değil, Bu’na gidecek. Ve en sevdiğim söylem;

Aslında O’nun oyu yok, seçimlerden 3ncü ya da 4ncü ancak çıkıyor.

İnsan tabii merak etmeden geçemiyor, madem Saatcı’nın bu kadar az bir oy potansiyeli var, neden sadece hedefinizde O var?

Mete Sönmez / Habererk / Muğla


 

Editör: TE Bilişim