Ancak 4’ü CHP’li Belediye Başkanın da bulunduğu 7 ilçede aday göstermemesi soru işaretine neden oldu.

Cumhuriyet Halk Partisi’nde, Merkez Yönetim Kurulu ve Parti Meclisi toplantısında belirlenen başkan adayları kamuoyuna açıklandı. CHP Muğla’da Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığına mevcut Belediye Başkanı Osman Gürün’ü yeniden aday gösterdi. Yapılan açıklama Muğla’da değişim isteyen CHP’lilerde hayal kırıklığı yaratırken, özellikle Büyükşehir’e CHP’den aday adaylığını açıklayan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un ne yapacağı merak konusu oldu.

KOCADON NEREDEN ADAY OLACAK?

Mehmet Kocadon’un ismi Gezici Araştırma Şirketi tarafından yapılan anket çalışmasında açık ara önde çıkmıştı. CHP’nin aday göstermemesi üzerine kamuoyunda Mehmet Kocadon’un Büyükşehir’e kesin aday olacağı belirtilirken, ancak başka bir parti bünyesinde mi yoksa bağımsız mı aday olacağı soru işareti.

3 BELEDİYE BAŞKANI ADAY GÖSTERİLMEYECEKMİ?

Muğla Büyükşehir’in yanı sıra, CHP’de bazı ilçe Belediye Başkan Adayları da açıklandı. Halen Belediye Başkanlığı’nı yürüten, Dalaman Belediye Başkanı Muhammed Şaşmaz, Datça Belediye Başkanı Gürsel Uçar Mart Ayı’nda yapılacak seçimlerde CHP’den yeniden aday gösterildiler.

Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, Milas Belediye Başkanı Muhammed Tokat, Ula Belediye Başkanı Ümit Karaaslan yeniden aday gösterilirken, Ak Partili Belediye Başkanının yönettiği Kavaklıdere’de ise Kenan Ay CHP’nin adayı olarak açıklandı. Buna karşın 7 ilçenin adayı ise henüz açıklanmadı. Açıklanmayan CHP’li Belediye Başkanlarından Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon büyükşehir’e aday olurken, Marmaris’te Ali Acar, Yatağan’da Haşmet Işık, Ortaca’da da Hasan Karaçelik yeniden ilçelerinde Belediye Başkanlığına aday adayı olmuştu. Bu isimlerin açıklanmaması, “CHP buralarda yeni adaymı gösterecek” sorusunu da beraberinde getirdi. CHP ayrıca, Fethiye, Seydikemer ve Köyceğiz adayları da henüz açıklanmadı.

Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün

Editör: TE Bilişim