Mete Sönmez / Habererk / Muğla

CHP’den Ortaca Belediye Başkanlığına Aday Adayı olan eski İlçe Başkanı İsmail Can Varol, “Ortaca’da herhangi bir demokratik yöntemle aday belirlenmeyeceği kesin olarak anlaşılmıştır” dedi ve partisinden istifa etti. Eski CHP İlçe Başkanı, DSP’den aday olacak.

Ortaca ilçesinde Ekim Ayı’nda CHP’den Belediye Başkan Aday Adaylığını başvuran, eski ilçe Başkanı Av.İsmail Can Varol adaylıktan çekildi. 

 İsmail Can Varol

Varol kendi facebook hesabından yaptığı açıklamada CHP yönetimini de sitem ederek, “İsyan ateşini Ortaca’dan yakıyoruz. Ortaca’da herhangi bir demokratik yöntemle aday belirlenmeyeceği kesin olarak anlaşılmıştır.
Demokrasi adına, halk adına CHP’den aday adaylığımızı geri çekiyoruz. Ortaca halkını ve Ortacalı partilileri ve de kendimizi daha fazla aptal yerine koydurmayız.
Çanakkale ve Aksihar’da yapabildiğiniz önseçimi Ortaca’da neden yapmadığınızı Ortaca halkına kendiniz anlatırsınız.
Partiden istifa konusunu ve bundan sonraki yol haritamızı halkımızla ve dostlarımızla görüştükten sonra birkaç gün içerisinde açıklayacağız
#koltukiçindönmedik
#hepönseçimdedik
#yolumuzmustafakemallerindenizgezmişlerinyoludur”
dedi.

DSP’DEN ADAY OLACAK
İsmail Can Varol bu açıklamasından bir gün sonra ise DSP’den aday olacağını açıkladı. 
“Asıl adaylık açıklamamız ve başvurumuz 21.12.2018 tarihinde olmak üzere, tüm siyasi kaygılarımızdan ve beklentilerimizden vazgeçerek Ortaca için bir çatı belirledik” diyen İsmal Can Varol, “Bu çatı DSP’dir. Bizi tereddütsüz ve koşulsuz kabul ettikleri için önce Ortacamızın en büyük siyaset emekçilerinden birisi olan yok zamanların büyük başkanı Ergün Tınas ve Muğla İl Başkanı Ali Durna'ya teşekkür ediyoruz” dedi.  
 

Editör: TE Bilişim