Mete Sönmez / Habererk / Muğla

Festival kapsamında düzenlenen balık avı yarışmasında ilk üçe giren yarışmacılar ödül almaya hak kazanırken, festival Hakan Doğanay ve Pamela konserleriyle sürdü.

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Dalyan Kefal Balığı Festivali 03 Mart Pazar günü Dalyan’da düzenlendi. Ortaca Belediyesi, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası (MUTSO), DALKO Dalyan Su Ürünleri Kooperatifi, Dalyan Deniz Tekne Kooperatifi ve Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği (DALYAN TANITIM) organizasyonuyla düzenlenen festivali binlerce kişi katıldı. Festivalde, Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, DALKO Başkanı Arif Yalılı, Dalyan İztuzu Turizm ve Tanıtım Derneği Başkanı Mehmet Çobanoğlu, MUTSO adına Meclis Başkanı H. Koray Özcan, Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Ercan, Meclis Başkan Yardımcıları Deniz Dakikoğlu ve Miraç Cin, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Sedat Tuncer ile Meclis ve Yönetim Kurulu Üyeleri yer aldı.

Sıcak havanın da etkisi ile binlerce kişinin akın ettiği festivalde dağıtılan ekmek arası kefal balığı için binlerce kişi kuyruğa girdi. Sabah saatlerinde balık avı yarışması ile başlayan etkinlikler DALKO Su Ürünleri Kooperatifi’nin balık satış bölümü açılışı ile başladı.

Türkiye’nin en önemli dalyan türü balık üreticisi konumundaki DALKO’nun Balık Satış Bölümü’nde bir açıklamada bulunan DALKO Başkanı Arif Yalılı, amaçlarının festivale gelen misafirleri en iyi şekilde ağırlayarak bölgenin tanımına katkı sağlamak olduğunu vurgulayarak şunları kaydetti, “Yıllık üretimimizi 700 bin kiloya kadar çıkardık. Bu artış böyle devam ettiği sürece yöre halkımız ucuz balık yemeye devam edecek. Açılışını yaptığımız DALKO Balık Evi tesisimiz sıradan bir balık satış noktası değil. Her yerde bulunmayan balık yumurtası, yılan balığı ve balık köftesini insanların burada bulması mümkün. Kendi yaptığımız üretimi sergilediğimiz bir kurum burası.”

Festival balık yarışmasında dereceye girenlerin ödül töreni ile sürdü. Ödül töreni öncesinde bir konuşma gerçekleştiren MUTSO Başkanı Ercan, “Dalyan doğasıyla, havasıyla, tarihi güzellikleriyle, kanalıyla, plajıyla, Caretta Carettalarıyla ülkemizin en eşsiz bölgeleri arasında yer almaktadır. Muğla Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizler, Odamız faaliyet alanı içerisinde bulunan tüm ilçelerimizde alternatif turizm çalışmalarını destekliyoruz. Çünkü temel hedefimiz; Muğla’nın turizmini yalnızca Deniz-Kum-Güneş ekseninden çıkartıp, Muğla’da turizmi 12 aya yaymak. Böylece ilimiz yıl boyunca misafirlerini ağırlamaya devam edecek. Bu kapsamda yapılan tüm organizasyonlarda, bir yol arkadaşı, bir paydaş olmayı sürdüreceğimizi ifade etmek isterim. Ayrıca Ortaca, Dalaman Köyceğiz bölgesinde faaliyet gösteren üyelerimizi yıllardır Odamızda temsil eden, onların beklentilerinin, taleplerinin, sorunlarının sesi olan Yönetim Kurulu Başkan Yardımcım Sedat Tuncer’e, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Şahin’e, Meclis Üyelerimiz Mevlüt Acar’a, Fatih Dağdelen’e, Habil Muslu’ya, Hüdai Örnek’e, Recai Keçeci’ye, Orhan Karaçelik’e, Mehmet Çobanoğlu’na Sezgin Yiğit’e Ve Denizhan Yılmazer’e sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, hepinize keyifli bir festival, keyifli bir gün diliyorum” dedi.

Törende konuşan Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik ise, “Bölgemizde turizmi 12 aya yaymak, turizmi çeşitlendirmek ve esnafımızın daha fazla kazanmasını sağlamak ve en önemlisi de istihdamı arttırmak için Dalyan’da çeşitli etkinlikler yapıyoruz. Dalyan Kefali Türkiye’nin en özel balıklarından birisidir. Pazar payını yitirmekte olan bu balığı festivalle tekrardan canlandırmaya başladık. Bu fikrin sahibi olan DALKO Başkanı Arif Yalılı ’ya teşekkür ediyorum.” dedi.

DALKO Başkanı Yalılı, konuşmaların ardından kefal avı yarışmasında ilk üçe giren vatandaşları tebrik ederek ödüllerini takdim etti. Ödül töreninin ardından festival şarkıcı Hakan Doğanay ve Pamela konserleriyle sürdü.

Editör: TE Bilişim