Mete Sönmez / Habererk / Muğla

Demokrat Parti’den Ortaca Belediye Başkan Adaylığını açıklayan Hasan Karaçelik’in seçim bürosu açıldı. Açılışa Muğla Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’nın yanı sıra, Demokrat Parti’nin Muğla genelinde yönetici ve Belediye Başkan Adayları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Miting havasında geçen açılışta ilk olarak Hasan Karaçelik’in ekibinde yer alacak Belediye Meclis Üyesi Adayları açıklandı. Geçtiğimiz günlerde görevinden istifa eden İYİ Parti Ortaca Kurucu İlçe Başkanı Hasan Kaya’nın aralarında bulunduğu Demokrat Parti Ortaca Belediye Meclis Üyesi Adayları şu şekilde oluştu;
Bayram Okur, Cafer Erol, Derya Gün, Durali Üreyen, Hikmet Uslan, Kamil Dağdelen, Mehmet Kuş, Mustafa Pirinç, Dr.Mustafa Sarışlı, Mustafa Yiğitcan, Müsamettin Akkurt, Sevim Balcı, Süleyman Korkut, Şerifnaz Yıldırım, Vedat Yavuz ve Yusuf Soltekin.

MUĞLA SİYASETİNİ 1BUÇUK KİŞİNİN EGOSUNU TESLİM EDENLER
Ardından sahneye Ortaca Belediye Başkanı Hasan Karaçelik geldi. Kısa süre önce yaşadığı bir diyaloğu anlatan Hasan Karaçelik, “Perşembe günü 82 yaşında bir delikanlı geldi yanıma. Merdivenlerden zor çıkıyordu ama dedi ki Hasan, oyu Ankara’mı veriyor halk mı veriyor? Halk seçiyor dedim, o zaman seni seçiyorum dedi. Muğla siyasetini 1buçuk kişinin egosuna teslim edenlere, o 82 yaşındaki delikanlının şamarını, bizde Ortaca halkı olarak selamlarımızla gönderiyoruz” dedi.

Hasan Karaçelik

HALKA GÜVENMEYENLERE DERS VERECEĞİZ
Atatürk’ün iki büyük eserim var dediğini hatırlatan Karaçelik, “Birisi Cumhuriyet, birisi Cumhuriyet Halk Partisi. O 1919’da çok kötü koşullar altında Amasya’da, Erzurum’da, Sivas’ta kongreler yaparak ve Anadoluya haber göndererek halkın temsilcileri ile 1920’de Kurtuluş Savaşını başlattı. O koşullarla halka güvendi, bugün halka güvenmeyenlere biz gereken dersi vereceğiz.
O öyle bir adam ki, 1923de demokrasinin temelleri olan Cumhuriyeti kurdu. Şimdi onun kurduğu Cumhuriyete ihanet edenler var. 1946’da İsmet İnönü Türkiye demokraksiye geçecektir dedi ve bugün biz Türkiye’de demokrasi aktörlerinden çok büyük bir parti olan Demokrat Parti ile yola çıkmış bulunuyoruz. Demokrasiler halkın iradeleri ile tecelli eder, kişilerin iradesi ile değil. Biz inşallah 31 Mart’ta halkın iradesinin nasıl tecelli ettiğini Ortaca halkı olarak, demokrasiyi tecelli ettirmek istemeyenlere karşı bomba gibi hak ettikleri bir cevapla vereceğiz” dedi.

DEMOKRASİYİ AYAKLAR ALTINA ALDI
Demokrasilerin en önemli unsurunun siyasi partiler olduğunu belirten Hasan Karaçelik, “Onların aracılığı ile insanlar siyaset yaparlar. Demokrasilerde siyasi partilerin görevi, kişileri bir yere taşımak değildir. Kişilerin egosunu tatmin etmek için, bir yere getirmek değildir. Siyasi partiler rant araçları değildir. Siyasi partiler mevcut olduğu, aidetini aldığı, hizmet etmek istediği halkın yaşam kalitesini yükseltmekle görevlidir. Onlara hizmet etmekle görevlidir. Bir kişiyi makama getirmek, orada oturtmak için siyasi partilerin görevleri değildir. Onların görevleri halka hizmet etmektir, halka hizmet etmek değil de kendilerini garantiye almak isteyenlere yine Ortaca halkı 31 Mart’ta gerekli cevabı verecektir.
Muğla bilindiği gibi demokratik kimliği ile Atatürkçü, Cumhuriyetçi yapısı ile bilinen bir kenttir. Hangi siyasi parti mensubu olursak olalım, Muğla’da demokrasi kültürü vardır. Ama maalesef demokrasiye en çok sahip çıktığını iddia eden bir siyasi parti bugün demokrasiyi ayaklar altına almıştır. Ona da gereken cevabı yine sizler vereceksiniz” dedi.

ONLARA O MAKAM ZEHİR OLACAKTIR
Türkiye Cumhuriyetinin sağından solundan kırpılıp yok edilmeye çalışıldığını belirten Hasan Karaçelik, “Atatürk’ün en büyük emanetlerinden birisi olan Cumhuriyet gerçekten çaktırmadan sinsice yok edilmeye çalışılırken, birkaç insan oturmuş kendi gelecek menfaatlerini konuşuyorlar. Cumhuriyete ne olacak diye hiçbir düşünceleri yok. Ama Ortacalı kaygı duyuyor, bir daha söylüyorum gerekil cevabı verecektir Ortacalı. Onlara o makam zehir olacaktır.
Bir belediye seçimine giriyoruz. Büyükşehir yasası gibi garabet bir yasa ile Muğla yönetilmek zorunda. Bu yasa ile Belediyelerin idare edilmesi çok zor. Bunu iktidar partisi Belediye Başkanı Arkadaşlarımızda söylüyorlar. Son 5 yılda hizmet vermekte sıkıntı çektiğimizi bilmenizi istiyorum. Gerçekten birçok belediyenin, büyükşehir yasası ile birlikte birçok geliri Büyükşehir’e gitti. Bu gelirler gidince gerçekten hizmet üretmekte sıkıntı çektik. Birçok vatandaşımız haklı olarak daha iyi hizmet almak istedi ancak bunu gerçekleştiremedik. Birçok belediye işçilerinin dahi maaşını ödemekte zorluk çekiyor. Onun için bu büyükşehir yasası derhal değiştirilmelidir ve ilçe belediyelerine gereken katkıları yapılmalıdır” dedir.

Behçet Saatcı

TARAFSIZ HİZMET SÖZÜNÜ YERİNE GETİRMİŞİZ
“Sizlere 10 yıl boyunca hizmet etme gayreti içinde olduğumuz bir ekip var” diyen Karaçelik, “10 yıl önce ilk başta biz herkesin Belediye Başkanı olacağız sözünü verdik. Ben bugün şu tabloyu izlediğimde çok değişik siyasi görüşlerden arkadaşlarımın kardeşlerimin olduğunu görüyorum ve şunu mutlulukla söylüyorum ki 10 yıl önce verdiğimiz tarafsız hizmet sözünü yerine getirmişiz ki, sizlerle bugün burada kucaklaşma imkanı buluyoruz. Bundan sonra da hangi siyasi partiden seçilirsek seçilelim, hiçbir siyasi parti ayrımı yapmadan hiç kimseyi ayırmadan eşit, hizmet vermek ve hepinizi kucaklayacağız” dedi ve ardından bugüne kadar görev yaptığı Belediye Meclis Üyelerinin isimlerini söyleyerek kendilerine teşekkür etti.
Hasan Karaçelik son olarak, “Beni ve ekibimi tanıyorsunuz. 10 yıl önce söylediğim gibi, herkese eşit mesafede sürdüreceğimiz hizmet için, sizden 5 yıl daha yetki istiyoruz. Ve söz veriyoruz ki bu 5 yılda sizin bütün beklentilerinizin çoğunu gerçekleştireceğiz. Ben ve ekibim kendimizi sizlere emanet ediyorum” dedi.

MUĞLA’DA İŞLER İYİ GİTSEYDİ BİZİM BURADA İŞİMİZ YOKTU
Hasan Karaçelik’in konuşmasının ardından sahneye Fethiye Belediye Başkanı ve Muğla Büyükşehir Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Behçet Saatcı geldi. “Bir yerde birileri düzeni bozuyorsa birileri de düzeni yapar” diye sözlerine başlayan Saatcı, “Biz bozmaya değil kurmaya geldik. Birileri oyunu bozdu bizde kuracağız, hep beraber kuracağız. Herşey iyi gidiyordu madem bizim burada işimiz ne, Hasan başkanın burada işi ne?
Başkanın dediği gibi Belediye Başkanlarının rozeti olmaz, siyasi partisi olmaz, biz halk adamıyız. Muğla’da işler iyi gitseydi bizim burada işimiz yoktu, gözünün üstünde kaşın var demenin suç olduğu bir Muğla siyasetinde biz, gözünün üstünde kaşında var, saçın da var demeye geldik” dedi. 

NİYE BİZİ KUCAKLAMADIN, NİYE BİZİ DÜŞMAN GÖRDÜN?
Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Osman Gürün’ü sert sözlerle eleştiren Behçet Saatcı, “Sen seçilmiş 13 tane Belediye Başkanını yok sayacaksın, kendin gibi düşünmeyen herkese diskalifiye etmeye çalışacaksın. Genel Merkezdeki avarelerinle, kendi ilçesini savunmak üzere kendine karşı çıkmış herkesi yok sayacaksın, kenara köşeye atmaya çalışacaksın, yok arkadaş senden büyük Allah var, biz oyunu bozacağız merak etmeyin, Muğlalı oyunu bozmaya geliyor.
Yönetim, idarecilik bir bilimdir. Siyaset bir sosyolojidir. 13 tane Belediye Başkanı, 59 ay geçti, bir defa bir masanın etrafında toplayıp da Ortaca’nın, Dalaman’ın, Fethiye’nin, diğer ilçelerin derdi nedir demeyen adam Büyükşehir Belediye Başkanı olacak öyle mi, geçti o tren kaçtı. Biz ona Hasan Başkanla ve diğer başkanlarla, kapı kapı gittik Osman abimiz dedik. Başka bir şey demedik. Oy istiyoruz dedik verdik oylarımızı da. Hiç kimseden diyet istenmiyoruz ama böylemi olmalıydık. Niye bizi kucaklamadın, niye bizi düşman gördün. Bir adamın kendine yaptığını cümle alem bir araya gelse yapamazmış, Sen kendin yaptın, sonucuna da kendin katlanacaksın. Biz Ortacası, Dalaman’ı, Fethiye’si Köyceğiz’i ve diğer 13 ilçesi ile Belediye Başkanları ile yöneteceğiz Muğla’yı. Ben orada sırça sarayda yönetirim Muğla’yı dersen ancak bu kadar yönetirsin işte” dedi.

Hasan Karaçelik ve Belediye Meclis Üyesi Adayları

SEÇİLMİŞLERİ SAYGI GÖSTEREN BELEDİYE HALİNE GETİRECEĞİZ
Büyükşehir Yasasının kötü olduğunun altını çizen Saatcı, “Yasayı yöneten yasadan da daha kötü olursa sonuç bu. En kötü yasa iyi insanların yönetimi ile çok daha iyi uygulanabilir. Kimse merak etmesin biz bu işin kitabını yazarız. 
Biz 20 yıllık birikimimizi Muğla’ya taşıyacağız. Ne diye bağımsız olduk, yollarımızı kapattılar. Biz şimdiye kadar hiç aşağı inmedik hep yokuş çıktık. Tırnaklarımızla kazıdık . Hem uğraştık, hem yürüdük. Şimdi sizlerle beraber yola çıkıp, Muğla’yı hepimizin keyif aldığı, halk ayrımcılığı yapılmayan seçilmişleri saygı gösteren, herkese kapısı açık bir Belediye haline getireceğiz.

31 Mart akşamı Türkiye’de bütün siyasi dengeler değişecektir. Yazın bunu buraya. Ankara’dan bizleri yönettiğini iddia edenler hayal kırıklığına uğrayacaklar ve Türk Siyasi hayatında yeni bir tarih başlayacak” dedi.


 

Editör: TE Bilişim