Mete Sönmez / Habererk / Muğla

Bir ay boyunca çekilecek tüm fotoğraflar arasından festivali en iyi anlatan kareler ödüllendirilecek. 01 Aralık tarihinde başlayan yarışma, 01 Ocak tarihine kadar devam edecek. Bu süre zarfında etkinlikler sırasında çekilecek tüm fotoğraflar jüri tarafından değerlendirilecek. Son katılım 07 Ocak.

Seçici kurul ise 15 Ocak'ta toplanacak. Sonuç Bildirim, sergi ve ödül töreni 21 Ocak 2019 Pazartesi günü Marmaris Belediyesi Kültür ve Sanatevi'nde gerçekleştirilecek.

Yarışmada dereceye girenler; mavi tur ve konaklama ile ödüllendirilecek. Birinciye, Marmaris koylarında 1 Haftalık Rota Yatçılık Mavi Tur (Tarih sonra belirtilecek), İkinciye, Marmaris’te 1 Haftalık konaklama (Tarih sonra belirtilecek.), Üçüncüye; Marmaris’te Haftasonu konaklama (Tarih sonra belirtilecek.) hediye edilecek.

FOTOĞRAF YARIŞMASI ŞARTNAMESİ

1. Yarışmanın adı “Marmaris Yeni Yıl Festivali Fotoğraf Yarışması”dır.

2. Yarışmanın amacı 1 Aralık 2018 -1 Ocak 2019 tarihleri arasında düzenlenecek Marmaris Yeni Yıl Festivali’ni en iyi anlatan fotoğrafları seçmek ve bu fotoğraflardan sergi hazırlamaktır, konusu Marmaris Yeni Yıl Festivali 'dır.

3. Yarışma Sekretaryası:

Ad – Soyad: Sezen Kol

Telefon No: 0-252-412 28 70

E-Posta Adresi: [email protected]

4. Yarışma aşağıda belirtilen bölümlerde düzenlenmiştir:

Renkli digital

5. Yarışmaya her fotoğrafçı en fazla 5 adet fotoğrafla katılabilir.

6. Yarışmaya katılacak fotoğrafların boyutları;

Fotoğraflar jpeg formatta, 300 dpi çözünürlükte ve kendi orijinal boyutlarında gönderilmelidir. Dereceye giren ve sergileme alan eserlerin kaliteli ve büyük boyutlarda baskıya olanak tanıması için fotoğrafların; en az 50x70 cm’lik baskıya uygun şekilde gönderilmesi gerekmektedir. Eser Sahibi bu konuyu test ederek fotoğrafını göndermelidir. Yarışmaya gönderilen kayıtlardaki fotoğraflar paspartusuz ve kenar boşluksuz olmalıdır. Bu formlara uygun Cep telefonu ile çekilen fotoğraflar da kabul edilecektir.

7- Yarışmada yaş sınırı yoktur, katılım ücretsizdir.

8. ’Yarışma seçici kurul üyeleri ve düzenleyici kurum dışında tüm amatör/profesyonel fotoğrafçılara açıktır.

9. Fotoğrafların işaretlenmesi :

Katılım Formu doldurularak [email protected] mail adresine yollanacaktır. Yarışmaya fotoğraf göndererek katılan tüm eser sahipleri, yukarıda belirtilen yarışma koşullarına uymayı kabul etmiş sayılır. Bu koşullara uymayan katılımcıların eserleri değerlendirmeye alınmayacaktır.

10. Seçici Kurul

Hamdi Telli

İrfan Bilir

İsmet Kamil ÖNER

Melih USLU

11. Yarışma Takvimi:

Son Katılım Tarihi: 7 Ocak 2019 Pazartesi

Seçici kurul değerlendirmesi: 15 Ocak 2019 Salı

Sonuç Bildirim, sergi ve ödül töreni 21 Ocak 2019 Pazartesi

Sergi Marmaris Kültür ve Sanatevi'nde açılacak ve 21-28 Ocak 2019 tarihleri arasında açık kalacaktır.

12. Ödüller:

Birinciye; Marmaris koylarında 1 Haftalık Rota Yatçılık Mavi Tur (Tarih sonra belirtilecek.)

İkinciye; Marmaris’te 1 Haftalık konaklama (Tarih sonra belirtilecek.)

Üçüncüye; Marmaris’te Haftasonu konaklama

13. Fotoğrafların kullanılması:

Yarışmaya katılan, ödül alan, sergilenen tüm fotoğraflar Marmaris Belediyesi sosyal medya hesaplarında, baskılı işlerde kullanılabilecek, fotoğraflar Marmaris Belediyesi arşivine alınacaktır. Yarışmaya katılanlar bu hususu kabul etmiş sayılır.

Editör: TE Bilişim