Mete Sönmez / Habererk / Muğla

KAFELERDE SİYASET YAPMAK ZORUNDA KALDIK

İYİ Parti Ortaca Gençlik Kolları Başkanı Emin Zorlu konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Yaklaşık 1 ay önce İyi Parti Ortaca Gençlik Kolları yönetimini kurduk. Geçen 1 aylık süre içinde çok aktif çalışmalarda bulunduk. Bu aktiflik bizi çok ön plana tuttuğu için, ilçe teşkilat başkanı tarafından hedef haline geldik. Bizler görevde olduğumuz süre zarfında, gençlik kollarındaki arkadaşlarımıza teşkilata girdiği zaman içinde kucaklama yerine, kendilerinden aidat ücreti istenmesi, teşkilatın kapılarının bize açılmaması, bizim kafelerde siyaset yapmak zorunda bırakılmamız gibi birçok olumsuz tavra karşı siyasete devam ettik. Geçtiğimiz günlerde Ankara’dan Gençlik Kolları Genel Başkanımızın karşılanması için İl ve İlçe Başkanlarının bulunduğu gruptan mesaj geldi. Biz bu mesaja karşı arkadaşlarımızın sezonluk bölgede çalıştığı için karşılamaya gelemeyeceğini söyledik. Bunun karşılığında da yönetimimiz durduruldu. İlçe teşkilatının yakın bir zamanda kongre yapılacak. Mevcut İlçe Başkanı’nın yaptığı bu hareketlere karşı bizimde ilçede teşkilat başkanlığına aday olduğumuzu duyurduk.
Çünkü internette dahi arandığında ne bir konum, ne bir adres, ne bir telefonu dahi bulunmayan bir teşkilatın yapılanmasının güçlenmesi için bu göreve gelmiştik. Yaklaşık 10 yıl önce Türkiye Gençlik Birliğinde Başkanlık yapmış,  Hak ve Eşitlik Partisi’nde İlçe Başkanlığı yapmış bir kişi olarak İlçe Başkanlığında aday olmamdan daha doğal bir şey olamazdı. Biz siyasi görüşü ve etnikliği ne olursa olsun herkesi tek bir yürek yapabilme gayesi ve tek bir çatı altında toplama arzusu ile çıktık bu yola. Ama bizler, kendilerine eleştirmeye açık olmayan, bu dar görüş ve kalıplara sığdırmaya çalıştığı zihniyete karşı ortada bırakıldık”
dedi. 

İYİ PARTİ’DEN TOPLU ŞEKİLDE İSTİFA EDİYORUZ

“Benim ve arkadaşlarımızın, bu kadar genç yapının siyasette uzak bırakılması ve ortada bırakılmasını kınıyoruz” diyen Emin Zorlu, “Biz bir kampanya başlattık, inanın adı altında. Tüm Türkiye’nin dört bir yanından destekler geldi. Buradan Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker’e, Genel Başkan Yardımcısı Aziz Korkmaz’a, Türkiye İşçi Partisi Genel Başkanı Erkan Baş’a teşekkür ederiz. Ayrıca İyi Parti İlçe Yönetim Kurulunda bulunan Bahattin Malakçı, Ayşen Malakçı ve Meliha Maraşlıya’da teşekkür ederiz. Yaşanan tüm bu gelişmelere istinaden İyi Partiden toplu şekilde istifa ediyoruz. Bundan sonra bir süre sivil toplum kuruluşu olarak yer alacağız” dedi.

KOLTUK SEVDASINDAN, MAĞDUR OLDUK

İlçe Gençlik Kolları Yönetim Kurulu Üyelerinden Murat Gün ise göreve geldikleri günden itibaren bir sürü olumsuzluklarla karşı karşıya kaldıklarını belirterek, “Biz İyi Pati Gençlik Kolları olarak İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in gittiği yol üzerinde, hep beraber toplandık bir araya geldik. Bu süreçte Beklediğimizden iyi bir başarı elde ettiğimizi düşünüyorum. Arkadaşlarımız, eşlerim, dostlarımız bizi yalnız bırakmadı. Biz her gün bir üye daha kazanırken, iyi bir yol kat ederken, beklemediğimiz bir durumla karşı karşıya kaldık. Maalesef İlçe Başkanımızın koltuk sevdası yüzünden mağdur bir konuma geldik. Kendisini kınıyorum. Biz gençleri, bu kadar insanı mağdur etmek gerçekten çok üzücü bir durum. Üzgünüz, biz davamızın arkasında durmak isterdik, Meral Akşener’i destekliyoruz. Bizim yanımızda olan olmayan tüm arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim” dedi. 
 

Editör: TE Bilişim