Mete Sönmez / Habererk / Muğla

CHP Dalyan Seçim Bürosu’nda konuşan İYİ Parti Muğla Milletvekili Metin Ergun, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na Bağımsız aday olan Behçet Saatcı’yı eleştirdi, HDP’nin destek kararı verdiği CHP’nin Büyükşehir Adayı Osman Gürün’e oy istedi. Ergun, Büyükşehir’e bağımsız aday olan Saatcı’ya yönelik, “Kendi parti adı ile Muğla Belediyesini alamayacak olanlar, bağımlı bağımsız aday formülleri ile Muğla Belediyesi’ni almak projesini oluşturmuş durumdalar” dedi.

Muğla’nın Ortaca ilçesi Dalyan Mahallesi’nde CHP Seçim Bürosu açıldı. Açılışa CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban, İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof.Dr.Metin Ergun, CHP Ortaca Belediye Başkan Adayı ile partililer katıldı.

Açılışta ilk olarak Ortaca Belediye Başkan Adayı Mehmet Sertkaya bir konuşma yaptı. “Mart’ın sonu bahar diyenler hepinize saygı ile selamlıyorum” diyen Sertkaya, “Çok güzel hayaller kurduk, bu hayaller Ortaca, Dalyan, Sarıgerme’nin sahip olduğu değerler üzerine kuruldu. Bunun için biraz koşturmak ve çalışmak gerekiyor.

Geniş bir kadro yarattık. Bu kadro ile bunları başaracağız. 24 Haziran’da gerçekleştirdiğimiz Millet ittifakı, bugün Ortaca’da çalışmalarını sürdürüyor. Önümüzdeki dönemde Millet İttifakı’nın birlikte yöneteceği Ortaca’ya Dalyan ve Sarıgerme’de gençlerimize iş, aş olacak, işletmelerimize iş olacak. Artık Zengin Kaynakların fakir bekçiliği yapmaya son vermeliyiz” dedi.

İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof.Dr.Metin Ergun ise konuşmasında, İYİ Parti’den istifa ederek Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağımsız aday olan Behçet Saatcı’yı hedef aldı.

17 YILIN SONUNDA, MANAVLIK YAPAN BİR DEVLET OLDUK

31 Mart’ta yerel seçimlerin yapılacağını hatırlatan Metin Ergun, “Biz, mahallemizdeki azaları, Belediye Meclis Üyelerini, İlçe Belediye Başkanını ve Büyükşehir Belediye Başkanını seçeceğiz. Bazı illerde de İl Genel Meclisi seçilecek. Hem iktidar partisi, hem de küçük ortağı her yerde şunu ifade ediyor. Cumhur İttifakına oy vermezseniz, Türkiye’nin beka sorunu olur diyorlar. Dalyan Muhtarı’nın adının Hasan veya Hüseyin olmasının Türkiye’nin bekası ile ne alakası var? Ortaca’da Belediye Başkan adayının Metin veya Mehmet olmasının Türikye’nin bekası ile ne alakası var. Bu tamamen seçmene kandırmaya, seçmeni korkutmaya yönelik, seçmenin milliyetçi ve vatanseverlik duyguları ile oynayıp, onları belli bir noktaya kanalize etmeye yönelik bir hadise” dedi.

“Söyleyebilecekleri hiçbirşeyleri kalmadı” diyen Metin Ergun, “17 yılın sonunda getirdikleri noktada, manavlık yapan bir devlet haline getirdiler Türkiye’yi. Türkiye’yi sanayi ve tarım üretiminden kopardılar, Türkiye’yi sonuçta soğan patlıcan biber satan bir devlet haline getirdiler.

Onun içi bir ikaz dönemi geldi. Bunu anlayınca değişik formüllere başvurdular. Bunlardan biri de Muğla’dır. Muğla Cumhuriyet felsefesinin kalesidir” dedi.

BAĞIMLI, BAĞIMSIZ MUĞLA BELEDİYESİNİ ALMA PROJESİDİR

Konuşmasında isim vermeden Büyükşehir’e bağımsız aday olan, İYİ Parti’nin Fethiye Belediye Başkanı Behçet Saatcı’yı hedef alan Ergun, “Böyle bağımlı, bağımsız aday formülleri ile kendi adlarına Muğla Belediyesi’ni alamayacak olanlar, kendi parti adı ile Muğla Belediyesini alamayacak olanlar, bağımlı bağımsız aday formülleri ile Muğla Belediyesi’ni almak projesini oluşturmuş durumdalar. Buna izin verecek miyiz?” dedi.

“Muğla Cumhuriyet felsefesinin kalesi olmaya devam edecektir inşallah” diyen Metin Ergun, “Bizde bu anlamda İyi Parti olarak Muğla’da CHP ile ittifak yaptık. Genel Başkanımız ve CHP Genel Başkanı Muğla Büyükşehir’de ittifak yaptılar. İYİ Partililer olarak Genel Başkanımızın imzasına sahip çıkmak bizim siyasi namus borcumuzdur” dedi.

Son olarak konuşma yapan CHP Muğla Milletvekili Mürsel Alban ise ülke yönetiminde arıza olduğunu belirterek, “Ya arızayı tamir edeceğiz, yada arızalı şekilde ilerleyeceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Dalyan CHP Seçim Bürosu açıldı.

İTTİFAK’A TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İYİ Parti’nin Muğla’daki tek Belediye Başkanı olan Behçet Saatcı, CHP ile İYİ Parti’nin Muğla’da sadece CHP adayı Osman Gürün’ü kapsayan ittifak anlaşmasına tepki göstermişti. Muğla’da yapılan ittifaka göre iki parti Büyükşehir’de CHP adayını desteklerken, ilçelerde ise her parti kendi adayı ile girecekti. Saatcı’da Bağımsız olarak Büyükşehir’e aday olmuştu. İYİ Parti ile CHP ilerleyen süreçte Marmaris, Ortaca, Yatağan, Milas, Köyceğiz ve Datça’da da birlikte seçime girme kararı alırken, 7 ilçe de ise partiler kendi adayları ile seçime katılmıştı.

HDP İLE AYNI SAFTA

Bugün yaşanan gelişmede ise HDP Muğla’da Büyükşehir ve ilçelerde seçimden çekilmişti. Ak Parti ve MHP’nin kurduğu Cumhur İttifakı’na karşı HDP’nin yaptığı bu hamle Muğla’da “HDP CHP’yi destekleyecek” olarak yorumlanmıştı. HDP’nin Muğla’daki bazı ilçe yöneticilerinden de CHP adayını destek kararı açıklanmıştı. Yaşanan bu gelişme ile Muğla’da, İYİ Parti ve HDP, CHP adayı Osman Gürün’e destek için aynı safta yer almış oldu.

Editör: TE Bilişim