Mete Sönmez / Habererk / Muğla

ALBAN VE DİĞER YALAKA MİLLETVEKİLLERİNLE GEL KAMPANYANI MARMARİS’TE YÜRÜT

Marmaris’te MYK’da ismi çıkmasına rağmen, Parti Meclisi’ne götürülen listede ismi yer almayan CHP’li Belediye Başkanı Ali Acar bir halk açık bir basın açıklaması yaparak istifa etti. Acar açıklamasında CHP Milletvekilleri Ali Öztür, Tuncay Özkan’ın yanı sıra, Mürsel Alban’ın da dahil olduğu Muğla Milletvekilleri ile Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün aleyhine çok sert açıklamalarda bulundu. 

Ali Acar Marmaris’te yaptığı basın açıklamasında yaşadığı istifa sürecini değerlendirdi. Sözlerine “15 yıl sizlere hizmet etmenin gurunu yaşadım” diye başlayan Ali Acra, “Ben CHP’li hazır bir belediyenin koltuğuna oturan bire Belediye Başkanı olmadım. 54 yıl sonra Marmaris’te sizin desteklerinizle CHP’ni iktidar yapan bir Belediye Başkanıyım. Özellikle 2014 yerel seçimlerinden sonra hepinizin çok iyi bildiği gibi Muğla yönetimi ile ters düştük. Bu benim kişisel hesabım hiçbir zaman olmadı. Ben tüm mücadelemi mensubu olduğum Marmaris Belediye Başkanı olarak memleketimin çıkarları doğrultusunda sonuna kadar mücadele ettim” dedi.

Büyükşehir’de her seferinde bir diktatör gibi yönetim anlayışı ile karşı karşıya kaldıklarını belirten Ali Acar, “Kendi haklarımızı, Marmaris’in menfaatlerini savunurken, karşımıza devamlı bir dayatma yapıldı. Özel konularda Büyükşehir Meclisi öncesi grup toplantıları, gündem maddeleri hep grup kararına bağlandı. Bu doğru bir şey değildir. Biz arkadaşlarımızla grup kararına uymamaktan partiden ihraç edilmek üzere cezalandırıldık. Her şeye rağmen yaşadığımız 5 yıllık süreç içinde sabrımızı sonuna kadar devam ettirdik.
Sonuçta 31 Mart seçimlerinde tekrar aday adayı olduk Marmarislilerin talebi üzerine. Bizimle beraber Muğla Büyükşehri Belediye Başkanı ve Muğla Milletvekillerinin, atanmış il başkanı ile beraber yaptığı dizayn sonucu karşımıza alternatif 3 tane aday adayı çıkartıldı. Bunu da anlayışla karşıladık” dedi.

“Son 2 yıldır CHP Genel Merkez yöneticileri, Belediyelerin başarısını tespit etmek için her hafta Cuma günü CHP’li belediyelerin faaliyet raporlarını bizden aldılar” diyen Acar, “Bu 2 yıl boyunca CHP’nin elindeki Marmaris’in karnesi, Türkiye’deki en başarılı 5 belediyenin içinde olduğu Genel Merkez tarafından bize söylendi. Dolayısı ile şu anda partinin yönetim kademelerinde olan istisnalar haiç, Ali Acar’ı aday göstermemek, Marmaris’teki başarının devamının önüne geçmek, siz Marmarislilerle Ali Acar7ı kopartmak üzere bu entrikaları devam ettiler.

Sürekli aleyhime kampanya yürüttüler. Partinin genel merkezinde hiçbir kimse Ali Acar başarısız bir belediye başkanıdır demesi mümkün değildir. Bizler sonuna kadar mücadele ettik.
Dün MYK’ya listelerde Ali Acar ismi yazılmış oldu. Ve bunu yüzlerce telefonla bizi kutlamak için arayan dostlarımız ve siz Marmarisliler buna tanık oldunuz” dedi. 

İsminin MYK’da çıkmasına rağmen PM’ye giderken değiştirildiğini iddia eden Ali Acar, “Uzun süren MYK’nın ardından ne yazık ki öğrendiğimize göre MYK’da onaylanan Ali Acar, MYK odasından Parti Mecilisine gidinceye kadar yolda bir manipülasyonla değiştiriliyor. Yolda Muğla Büyükşehir Belediye Başkanının atadığı, adeta bir devlet memuru ataması gibi başka bir kişinin ismi yazılarak PM’ye veriliyor” dedi. 
“Türkiye’deki CHP’nin seçim sürecinin ne şekilde yönettiğini hepiniz gayet iyi biliyorsunuz” diyen Acar, “Bu sorun sadece Muğla’da bizlerde değil, ne yazık ki CHP(nin elinde kalmış bir avuç il ve ilçere göz dikmiş yöneticilerin yarattığı kaostan başka bir şey değildir. 54 gündür Genel Merkez’e gitmedim. Ben kapıda millete yalvaracak yakaracak adam değilim. Yönetici kardeşlerimiz, Marmaris’in onlarca sivil toplum örgütleri, genel merkeze yazılarla ve fiili olarak uyarıda bulundular. Marmaris’e zarar vermeyin düzenini bozmayın. Kirli oyunlara geliyorsunuz diye ama nihayetinde sonuç bu oldu. Hiç önemli değil. Biz yolumuza devam ediyoruz” dedi. 

MANİPÜLASYONDA BAŞROL ALİ ÖZTUNÇ’UN
“Buradan benim çağrıda bulunacağım bazı insanlar var. İsmini çok iyi öğrendiğim” diyen Ali Acar, Kahramanmaraş’ın bundan önceki seçimlerde CHP7nin oyu %6 civarıymış. Bugün PM üyesi Ali Öztunç Genel Merkez tarafından Kahramanmaraş’a Büyükşehir adayı olarak atandı. Şimdi ben bu arkadaştan orada başarı bekliyorum ve hesabı soracağım. Gidip orada çalışıp partimizin oyunu artıracağına gelmiş parti meclisinde Ali Acar’a manipülasyonda başrol oynayan etkenlerden birisidir” dedi.

ÖZKAN’IN YAPTIĞI MARMARİS’E HAKARETTİR
Kendisi aleyhine çalışan bir başka ismin Tuncay Özkan olduğunu belirten Acar, “İkincisi hepinizin çok iyi bildiği medyatik Tuncay Özkan. Şuradan giden 60 sivil toplum örgütü temsilcisi, 8 tane kardeşimizin genel merkeze yaptığı ziyaretlerde, bu insanların her birinde en az 1000 üyesi olan temsislci bunlar. Ve onları kendi makam odasında refüze edip aşağılarcasına konuştuğuna tanık olduk. Bu Marmaris’e hakaretten başka bir şey değildir” dedi.

GÜRÜN, ALBAN VE DİĞER VEKİLLER
Ali Acar konuşmasında Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı ve Milletvekillerini de hedef aldı. “Gelelim Muğla’ya” diyen Acar, “Başta bütün bu organizasyonun mimarı olan sayın Osman Gürün. Bunun dışında daha önce il başkan olup ta hiçbir ilçede temayül yoklamasında oy alamamasına rağmen bir şekilde milletvekili sıralamasında birinci sıraya yerleştirilen Mürsel Alban var. Milletvekillerinin de genel değerlendirmesinde ‘Efendim Marmaris’te kimle gidersek seçimi alırız’ diyen bu insanlar. Seçim kampanyasında bunlar tek tek karşınıza gelecek.
Ali Öztürk Sen Kahramanmaraş’ı bırak, sen gücün varsa gel şimdi Marmaris’te aleyhime çalış. Tuncay Özkan hodri meydan sende gel Marmaris’te aleyhime çalış. Osman Gürün. Benim en ufak bir endişem yok. Biz Marmaris’i sile süpüre götüreceğiz. Ama Osman Gürün sana rahat uyku yok” dedi.

KAMPANYANI YALAKA VEKİLLERİNLE GEL MARMARİS’TE BANA KARŞI YÜRÜT
Osman Gürün’ü milletvekilleri ile birlikte Marmaris’te kampanya yürütmeye çağıran Ali Acar, “Madem sen Muğla’nın her yerine dizayn etme gücüne sahipsin Osman bey, 5 sene içinde belki 2 defa gelmedin Marmaris’e bütün işini gücünü bırak, seçim kampanyasını Mürsel Alban ve sana yalakalık yapan diğer milletvekilleri ile gel Marmaris’te bana karşı yürüt. Gel Marmaris halkı sana bir ders versin. Osman Gürün arının kovanına çomağı soktun yatacak yerin yok. Sen 40 yıllık bu memlekette benim aile bağımı dahi el uzattın onu dahi bozdun seninle çok büyük hesaplaşacağız” dedi.

CESARETİN VARSA MARMARİS’E GELECEKSİN
Muğla’da Osman Gürün’ün yaptığı hiçbir hizmetin olmadığına savunan Ali Acar, “15 yıl boyunca Muğla Belediye Başkanı olarak bir çivi çakmamış bu adam ama CHP’nin o gönül bağı olan sevgili Muğlalı hemşehrilerimiz bu beyefendiyi hep onurlandırmış. Ama maymunun gözü açıldı, madem hesaplaşma Marmaris’ten başlıyor. Bundan sonra yüz yüze geleceğiz. Cesaretin varsa Marmaris’e geleceksin. Sen benim nefesimi ensende devamlı hissedeceksin. 

Oturduğu yerden yıllardır hiçbir başarıyı imza atamamış, bal vermeyen arı gibi oturduğu yerden Türkiye’nin heryerine ahkam kesip, partiyi bir adım ileri götüremeyen tüm yöneticileri de dersi Muğla’dan vereceğiz. Şahsımda CHP’li kimliğimi hiçbir kimse ile tartışmam. Genel Başkan’da dahil, benden daha fazla bir adım önde CHP’li hakkına sahip değil” dedi.

Ali Acar sözlerine son olarak CHP Genel Merkezi’ne getirdi. Genel Merkezi sert sözlerle eleştiren Ali Acar, “Partiyi yerinde saydıran, partiyi devamlı küçülten ve Atatürk’ün emanetine bu şekilde küçülten bu insanları hesap sormakta boynumun borcu. Bu ahlaksız, bu seviyesiz, bu belden aşağı yapılan manipülasyon hareketini de Marmaris’e bu şekilde yapanlara benimde yapacağım başka bir hareket yoktur. 

Ayrıca düşünceleri vardır veya yoktur, eğer varsa, CHP nasıl olsa parçalanıyor, biz de aradan Marmaris’i alıveririz diyen merkezi yönetim AKP’nin de bir düşüncesi varsa onlarda avucunu yalar, otursun oturdukları yere” dedi.
Ali Acar konuşmasının ardından CHP’den istifa ettiğini açıkladı. Acar’ın DSP’den aday olması bekleniyor.


 

Editör: TE Bilişim