Mete Sönmez / Habererk / Muğla

Bodrum Konacık eski Belediye Başkanı Mehmet Tosun İYİ Parti’den Bodrum Belediye Başkan Aday Adaylığına başvurdu. 

İYİ Parti Genel Merkezi’nde Mahalli İdareler Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten Mehmet Tosun, kendi facebook hesabından yaptığı açıklamada, “31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimlerde, iYi Parti’den Bodrum Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvurumuzu İl Başkanlığımıza yaptık.

Bodrum’u insan odaklı iYi belediyecilikle tanıştıracağımız bu mücadelenin ilk adımında yanımızda olan Yönetim Kurulu ve üye arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Ayrıca Bodrumlu hemşehrilerimizi 17 Aralık 2018 Pazartesi Günü saat 14:00’da iYi Parti Bodrum İlçe Binamız önünde yapacağımız detaylı basın açıklamamıza katılmaya davet ediyoruz” dedi.

MEHMET TOSUN KİMDİR?
1970 Bodrum-Mumcular doğumlu olan Mehmet Tosun Harita Kadastro Mühendisi. 2004-2014 yılları arasında Konacık Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Yeni Büyük Şehir Kanunu kapsamında Konacık Belediyesinin kapanmasıyla 30 Mart 2014 Mahalli İdareler Seçimlerinde MHP’den Bodrum Belediye Başkan Adayı olan Tosun, partinin mevcut oyunu yaklaşık dört katına çıkararak %37 oy aldı, MHP uzun yıllar sonra ilk kez Bodrum’da bu denli oy almasına rağmen seçimleri CHP Adayı Mehmet Kocadon kazandı.

2015 – 2016 yılları arasında kısa bir süre MHP Bodrum İlçe Başkanlığı görevini yürüten Mehmet Tosun, 25 Ekim 2017 tarihinde İYİ Parti’nin kurulması ile birlikte MHP’den istifa ederek, İYİ Parti Genel Merkezi’nde Mahalli İdareler Başkan Yardımcılığı görevine getirildi. İYİ Parti’nin Mahalli İdareler ve Belediyecilik vizyonunu belirleyen ekibin başkanı olarak çalışmalarına halen devam ediyor.

Mehmet Tosun’un ismi İYİ Parti’nin Muğla Büyükşehir Belediye Başkan Adayları arasında geçiyordu. Ancak CHP ve İYİ Parti’nin ittifak yaptığı iller arasında Muğla Büyükşehir Belediyesi’de yer alınca bu iddialar boşa çıkmıştı. İttifak neticesinde Muğla Büyükşehir Belediyesi’nde İYİ Parti, CHP’nin adayı Osman Gürün’ü destekleyecek.


 

Editör: TE Bilişim