Mete Sönmez / Habererk / Muğla

Muğla Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’da, yaşanan istifayı insanların oyuna yönelik kurgulanan yeni bir oyun olarak değerlendirdi.

Muğla Büyükşehir Belediyesi'nde bugün şok bir gelişme yaşandı. 2014'de Muğla'nın Büyükşehir olması ile Büyüşehir Belediye Başkanı seçilen Dr.Osman Gürün'ün en fazla eleştiri aldığı dairelerin başında gelen Ulaşımın Muğla'daki en üst düzeydeki ismi, Muğla Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanı Hamdi Alper Kolukısa görevinden istifa etti.

Kolukısa istifasını kendi facebook hesapından duyurdu. Alper Kolukısa yaptığı açıklamada, "2014 yilindan beri yürüttüğüm ulasim daire başkanlığı görevimden ailevi ve ozel nedenlerden dolayı sarfinazar edilmemi sayin baskanimizdan istirham ettim, sagolsun kendileri de kabul ettiler. Benim icin yorucu ve zor olan, 6360 sayili kanunla büyükşehir olan ilimizde ulasimla ilgili daha once 62 ayri karar organi olan bir sistemi tek elde toplama, ilin tasima sistemini büyükşehir yasalarinin zorunlu kıldığı hale getirme cabasinda olduk. Bu surecte zorlanan, yeni mevzuatin getirdigi duzene alismakta zorluk cekilen durumlar oldu. 5 yil icerisinde bize desteklerini esirgemeyen basta büyükşehir belediye başkanımız Dr.Osman GURUN, Genel Sekreterimiz Huseyin Dasgin, Daire baskanlarimiz ve mesai gözetmeden calisan tum calisma arkadaslarima, tum taşımacı esnaflarimiza, 5 yıldır ilgilenememe ragmen hep yanimda olan esime tesekkur ediyorum" dedi.

EN FAZLA ELEŞTİRİLEN BAŞKANDI
Göreve geldiği günden sonra Muğla'da uyguladığı ulaşım politikaları ile adı en fazla duyulan daire başkanı olan Hamdi Alper Kolukısa, şoför esnafı ile sık sık karşı karşıya gelmesi ile de tanındı. Ulaşım'da Dönüşüm politikasından, güzergahlara kadar pek çok ilçedeki kooperatifler ile karşı karşıya gelen Alper Kolukısa, Ortaca'daki minibüsçüleri ile yaşadığı sorun çözülmeyince Otogar'a çevik kuvvet birimleri girmiş, şoförler ile polisler karşı karşıya gelmişti. Ortacalı şoförlerin "Silahla tehdit etti" şeklinde suçladıkları Hamdi Alper Kolukısa döneminde, Muğla genelinde pek çok şoför yüz binlerce lira para cezasına çarptırılmıştı.

ŞOFÖRLER “DİKTATÖRLÜK” DEMİŞLERDİ
Son olarak seçim sürecinde Bağımsız Muğla Büyükşehir Adayı olan Behçet Saatcı’ın Yatağan ve Ortaca ziyaretlerinde şoför esnafı ile buluşmuştu. Ortaca ziyaretinde Şoförler Saatcı, Şoförler Odası’na girerken yoluna gül serpmişler, görüşmede Büyükşehir’in ve Hamdi Alper Kolukısa’nın uyguladığı politikaları “Diktatörlük” olarak nitelendirmişlerdi. Saatcı seçilmesi halinde ilk olarak Muğla’daki ulaşım sektörüne el atacağının sözünü vermişti. 

“YEN BİR SİYASİ HAMLE”
Ulaşım konusunda şoförlerin tüm tepkilerine rağmen 2014 yılından bu yana hiçbir taviz vermeyen Muğla Büyükşehir Belediyesi ise seçimler yaklaşında bu katı tutumundan vaz geçmişti. Büyükşehir il genelinde servislerde uyguladığı 12 yaş sınırını 19'a çıkarmış, Halk Otobüsleri ile ilgili de çalışma başlatmıştı. Hamdi Alper Kolukısa'nın istifası da, yaklaşan seçimler öncesi Osman Gürün'ün özellikle şoför esnafının tepkilerini azaltmak için yaptığı yeni bir hamle olarak değerlendirildi. 

BUNLAR SİZİ KURTARAMAYACAK
Konu ile ilgili Muğla Bağımsız Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Behçet Saatcı’dan da açıklama geldi. Saatcı kendi kişisel twitter hesabından yaptığı açıklamada, istifayı Muğlalıların oylarına yönelik bir kurgu ve yeni oyun olduğunu belirti. Saatcı’nın twiti şu şekilde;
1) Büyükşehir Ulaşım Daire Başkanı’nın istifası üzerine iki çift lafım var. 
Şoför arkadaşlarımızın mağduriyeti, 59 ay görevde kalan bir kişinin, seçime 30 gün kala görev bıraktırılmasıyla giderilemez, yapılan hatalardan bir tek daire başkanı sorumluymuş gibi gösterilemez,
2) çektirilen acılar, yapılan haksızlıklar unutturulamaz! Mağdur ettiğiniz insanların oy’una yönelik kurguladığınız bu yeni oyun, Saygıdeğer Muğla Halkı’na büyük bir hakarettir. Bu, kontrolü kaybetmenin ve paniğin tezahürüdür. BUNLAR SİZİ KURTARAMAYACAKTIR!

Ortacalı şoförler Saatcı'yı yollarına gül dökerek karşılamıştı.

Osman Gürün(Ayakta) Hamdi Alper Kolukısa (Oturan)


 

Editör: TE Bilişim