Mete Sönmez / Habererk / Muğla

AK Parti Muğla İl Başkanlığı’na, büyükşehir belediye başkan aday adaylığı için hiç kimsenin başvuruda bulunmadığı, bunun da parti içinde sürecin doğru yönetilemediğiyle ilgili huzursuzluklara sebep olduğu belirtiliyor. İl Başkanı Kadem Mete’nin aday adaylığı sürecinde kimlerin aday gösterileceğiyle ilgili istişare kapılarını açık tutmamasının il ve ilçelerde de huzursuzluğa sebep olduğu dile getiriliyor. 

BİR KİŞİ BİLE BAŞVURUDA BULUNMADI
2019 seçimlerine az bir zaman kala Muğla Büyükşehir Belediye Başkanlığına iktidar partisinden hiç kimsenin aday adaylığı başvurusunda bulunmaması, partinin Muğla tabanında ciddi huzursuzluklara sebep olduğu belirtiliyor. Birçok ilçede de halkın tepki gösterdiği isimlerin ilin adayıymış gibi gösterilmesi ise partinin ilçe teşkilatlarını harekete geçirmiş durumda. Şu ana kadar AK Parti’den Muğla’nın bazı ilçelerinde de aday adaylığı müracaatında bulunan kimsenin olmadığı belirtilirken, bazı partililer sürecin il yönetimi tarafından doğru yönetilemediğini belirtiyorlar.

ÖNCE ADAY YAPILDI SONRA VAZGEÇİLDİ
AK Parti Muğla İl Yönetimi tarafından önce büyükşehir belediye başkanı adaylığı için müracaat ettirilip sonra da adaylık açıklaması ertelendi denilerek Ankara yolundan geri döndürülen Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gencer ise sessizliğini koruyor. Gencer’in büyükşehir adayı olduğu bizzat parti yetkilileri tarafından dile getirilmiş fakat hemen ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından adayların açıklanacağı toplantından Muğla’nın isminin çıkarıldığı belirtilerek Ankara yolundan geri döndürülmüştü. 

KENDİ ANKETİNİ KRİTER KABUL ETMİŞ
AK Parti Muğla İl Başkanı Kadem Mete’nin bazı il ve ilçelerde üyelere dönük yaptırdığı anketi, aday adaylığı sürecinde yegane kriter olarak öne sürdüğü, bunun da parti içinde ve teşkilatlarda huzursuzluğa sebep olduğu da dile getirilen hususlar arasında. Haber merkezimizi arayan bir yetkili, “İl Başkanı 2019 seçim süreciyle ilgili adayların belirlenmesinde il genelinde yaptırdığı bir anketi kriter olarak kabul ediyor. İyi de bu nasıl olacak diyoruz biz de. Çünkü bir ilçede yönetimi ilçe başkanı belirler, delegeleri ilçe başkanı belirler, üyelerden birçoğuyla ilgili inisiyatif ilçe başkanındadır. Bunun da ötesinde bizde AKBİS denen üyelerin kayıtlı olduğu bir liste vardır ve bu da ilçe başkanlarının kontrolündedir. Şimdi bir ilçede 5 aday varsa bu adaylar neye göre ankete tabi tutuluyor? Bir diğer husus bir ilçede 15 bin kayıtlı üye var ama sadece 300 kişi ankete yanıt vermiş. Bu anketi bu durumda nasıl olur da yegane kriter olarak kabul edebiliriz, böyle saçmalık mı olur?” dedi.

ADAY ADAYLARINDA HUZURSUZLUK
AK Parti Muğla’da İl Başkanının 2019 seçimleriyle ilgili süreci tamamen dar bir çerçevede yürüttüğünü ve istişare kapılarını kapalı tuttuğunu dile getiren bazı aday adaylarının ise duruma tepki gösterdikleri ve tepkilerini de İl Başkanı Kadem Mete’ye ilettikleri belirtiliyor. İl yönetimindeki fevri kararların parti içindeki huzursuzluğu her geçen gün artırdığına dikkat çeken bir partili, konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı, “Her şey dar bir alanda dönüyor. Kimse ne olduğundan, ne olup bittiğinden haberdar değil. 

Ak AParti İl Başkanı Kadem Mete 

Editör: TE Bilişim