Mete Sönmez / Habererk / Muğla

ALİ ACAR LİSTEDEN ÇIKARTILDI
Ancak Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün ve milletvekillerinin istifa tehdidi ile, Parti Meclisi’ne gitmeden önce Genel Başkan Yardımcısı tarafından Acar isminin değiştirildiği iddia edildi. Ayrıca Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un ise PM’ye takıldığı belirtiliyor

Marmaris Belediye Başkan Yardımcısı Dursun Kaplan’ın yaptığı bir paylaşım büyük yankı uyandırdı. Kaplan’ın iddiasına göre CHP Merkez Karar Yönetimi’nde Marmaris Belediye Başkan Adayı olarak çıkan Ali Acar’ın isminin yer aldığı liste, Genel Başkan Yardımcısı tarafından Parti Meclisi’ne götürülürken değiştirildi.

Dursun Kaplan sosyal medyada yaptığı açılamada, “Merkez karar yönetiminden onaylanarak çıkan Sayın Muhammet Ali Acar ismini, Parti Meclisine sunmadan Muhammed Ali Acar ismini silerek, Mehmet Oktay ismini yazma yetkisini Nereden alıyorsun sayın genel başkan yardımcısı, dürüstlüğün simgesi olan Cumhuriyet Halk partisinde bu ahlaksızlığı nereden öğrendin sayın genel başkan yardımcısı, Parti Meclisine Hakaret değil midir bu, Merkez karar yönetim kuruluna Hakaret değil midir, Merkez karar yönetim kurulundan çıkan liste, parti meclisinde ret olsaydi, hepimizin kabuluyudu, lütfen kamuoyunu açıklayınız, yoksa hepiniz bunun altında kalacaksınız....” dedi. Kaplan’ın bahsettiği Genel Başkan Yardımcısı’nın Seyit Torun olduğu iddia edildi. Muğla’da Ali Acar’ın aday gösterilmesini istemeyen Milletvekilleri Mürsel Alban, Burak Erbay ve Süleyman Girgin ile, Büyükşehir belediye Başkanı Osman Gürün’ün, Acar’ın isminin aday gösterilmesi halinde istifa edeceklerini söyledikleri belirtiliyor. 
 

KOCADON’A PM’DE RED
CHP’de yine Alban ve Gürün cephesinin istemediği bir başka isim olan Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon’un ismi de MYK’da Bodrum adayı olarak çıkmıştı. Ancak Kocadon’un isminin ise Parti Meclisi’nden geçemediği iddia ediliyor. Alınan bilgiye göre Parti Meclisi’nde yapılan oylamada Mehmet Kocadon isminin 19 kabul oyuna karşı 40 red oyu aldığı belirtiliyor.

ALİ ACAR CHP’DEN İSTİFA EDİP DSP’YE GEÇİYOR

Yaşanan bu gelişme üzerine Ali Acar’ın bugün bir basın açıklaması yapması bekleniyor. Acar’ın açıklamasının ardından CHP’den istifa edip DSP’den adaylığını açıklayabileceği konuşuluyor.


 

Editör: TE Bilişim