Mete Sönmez / Habererk / Muğla

İşte gerekçeler;

31 Mart Seçimlerinde hiçbir gerekçe belirtilmeksizin oyların geçersiz sayılmış

Sandık sonuç tutanağında yazılan oylar YSK’nın sistemine yanlış ve eksik işlenmiş

Sandık sonuç tutanakları ile birleştirme tutanaklarında hatalı işlemler yapılmış

Fethiyehaber.com’da yer alan habere göre, konu ile ilgili olarak İYİ Parti Muğla Milletvekili Prof.Dr.Metin Ergun, İyi Parti İl Başkanı İncilay Gezgin Şekerdağ, Seydikemer İlçe Başkanı Uğur Salih Eroğlu ve İl Seçim İşleri Başkanı Av.Süleyman Esen süreçle ilgili olarak ortak basın açıklaması yaptılar.
Yapılan açıklama şu şekilde;
31 Mart tarihinde gerçekleşen Mahalli İdareler Seçimleri ilçelerimizin birçoğunda sıkıntısız bir şekilde tamamlanmış olup halkımızın iradesinin sandığa yansıması noktasında gerek İlçe başkanlıklarımız gerekse de İl başkanlığımız ve tüm teşkilatlarımız özverili bir şekilde çalışmış olup her bir oyun takibi için çalışmalarımız halen sürmektedir. Kamuoyunun da yakından takip ettiği üzere, bu seçimlerin en önemli gündem maddesi, hatalı sandık sonuç tutanakları, geçersiz oyların çokluğu, Türkiye’nin birçok yerinde ilçe seçim kurullarınca verilen birbirinden farklı karar ve uygulamalardır.

ISLAK İMZALI SONUÇ TUTANAKLARINDAKİ RAKAMLAR YSK İLE UYUŞMUYOR
Seydikemer ilçesinde yapılan yerel seçimlerde, il ve ilçe teşkilatımızın yapmış olduğu titiz çalışmalar neticesinde 80 (Seksen) farklı sandıkta partimiz aleyhine ve seçim sonuçlarına etki edebilecek çoğunlukta haksız ve hukuka aykırı uygulamalar tespit edilmiştir. Seydikemer’de seyyar sandık dahil toplam 176 sandık kurulmuş olup, tüm sandıklara ait ıslak imzalı sandık sonuç tutanakları teşkilatlarımızın elinde mevcuttur. Toplam 176 sandığın bulunduğu bir ilçede, 80 sandıkta yapılan hata ve usulsüz uygulamaların yaratacağı haksızlık izahtan varestedir. Islak imzalı tutanakların incelemesinde de hukuka aykırı işlemler açıkça görülmektedir.

İTİRAZ GEREKÇESİZ OLARAK REDDEDİLDİ
Örneğin 1014 nolu sandıkta hiçbir gerekçe belirtilmeksizin 52 oy geçersiz sayılmış ve hesaba katılmamıştır. Bunun gibi toplam 80 sandıkta, sandık sonuç tutanağında, İyi Parti’ye yazılan oylar YSK’nın sistemine yanlış ve eksik işlenmiş, sandık sonuç tutanakları ile birleştirme tutanaklarında partimiz aleyhine sonuç doğuracak şekilde hatalı iş ve işlemler yapılmıştır. Yapılan kapsamlı çalışma neticesinde Seydikemer İlçe Seçim Kurulu’na teşkilatımız süresinde itirazını yapmış, maalesef ilçe seçim kurulu gerekçesiz, haksız ve mesnetsiz bir şekilde haklı itirazımızı oy çokluğu ile 2 cümlelik ve gerekçesiz bir kararla reddetmiştir. İki üye alınan bu karara itiraz etmiş, ancak kurul başkanının diğer tarafta olması nedeniyle itirazımız reddedilmiştir. Bunun üzerine Muğla İl Seçim Kurulu’na müracaat edilerek ilçe seçim kurulunun karanının kaldırılması ve oyların tekrar sayılması talep edilmiştir. Gerek İl Başkanlığımız ve gerekse de Seydikemer İlçe Teşkilatımız bu haklı mücadeleyi sonuna kadar devam ettirecek ve sürecin takipçisi olacaktır. Seçmenin iradesinin sandığa yansıma için başlatmış olduğumuz bu kutlu hukuk mücadelesi, bağımsız ve tarafsız yargıçlar tarafından neticelenecek, seçimlerin sonucu değişecektir. Seydikemer’de hem Belediye Başkanlığında hem de Belediye Meclis Üyeliği seçiminde kullanılan oylara yönelik itirazlarımız neticesinde Seydikemerli vatandaşlarımızın iradesi hak ve hukuk çerçevesinde doğru sonuca ulaşılacaktır. Seçime katılan tüm siyasi partilerin haklarının korunması adına başlatılan bu hukuki mücadele demokrasimiz için de bir kazanım olacaktır. Partimiz üyesi olsun olmasın, İyi Parti’ye veya diğer partilere oy vermiş Seydikemerli vatandaşlarımız müsterih olsun, Partimiz tüm kadrolarıyla Seydikemer’de yapılan usulsüzlüklerin takipçisidir. İYİ Parti olarak Türkiye İYİ olsun, Muğla İYİ olsun diye yola çıktığımız bu yolda ne kimsenin hakkını yer ne de hiç kimseye hakkımızı yediririz.

AK PARTİ KAZANMIŞTI
31 Mart Pazar günü yapılan seçimleri, Seydikemer’de 21.303 oy ve %50.75 oy oranı ile Cumhur İttifakı’nın Ak Parti’li adayı Yakup Otgöz’ün kazandığı açıklanmıştı. Millet İttifakı’nın ayrı ayrı aday çıkardığı ilçede İYİ Parti Belediye Başkan Adayı Eşref Şen 14.805 oy ve %35,27 oy oranı elde ederken, CHP’nin Adayı İbrahim Ertürk ise 4.741 oy ve %11,29 oy oranında kaldığı açıklanmıştı..
 

Editör: TE Bilişim