Habererk / Mete Sönmez / Muğla

Ortaca-Sarıgerme yolunda kontrolden çıkan araç yol kenarındaki kanala yuvarlandı. Kazada İspanyol vatandaşı 1 kişi yaralandı.
Alınan bilgiye göre, Ortaca’dan, Sarıgerme Mahallesi’ndeki evine giden İspanyol vatandaşı Susan Gharineh’in yönetimindeki 48 MA 0664 plakalı otomobil Akkonak Mevkii’nde sürücünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıktı ve yol kenarında bulunan yaklaşık 7 metrelik Sarısu Kanalına girdi. 

Çevredekilerin görmesi üzerine olay yerine 112 Acil, Jandarma ve İtfaiye ekipleri çağrıldı. Kanalda şans eseri su seviyesi düşük olması olası bir faciayı önlerken, çevredekiler tarafından Susan Gharineh çevredekiler tarafından araçtan çıkartıldı ve Ambulans ile hastaneye kaldırıldı. Araçta İtfaiye tarafından arıktan çıkartıldı.

KANALDA  İNSAN ARADILAR
Bu arada Susan Gharineh’ın araçtan çıkartılırken bir arkadaşını sorması üzerine, vatandaşlar kanala girerek insan aradı. Hava sıcaklığının 2 derece olduğu bölgede, buz gibi arığa giren vatandaşlar sazlıkları arasında ve su dibinde uzun süre insan olup olmadığına baktı ancak kanalda kimse çıkmadı. İlerleyen dakikalarda kaza yerine gelen ve Susan Gharineh’ın tanıyan birisinin, kadının sorduğu kişinin Sarıgerme’de olduğunu söylemesi üzerine vatandaşlar ve ekipler rahat bir nefes aldılar.
İspanyol kadın tedavi altına alınırken, kaza ile ilgili soruşturma başlatıldı.
 

Editör: TE Bilişim