10 araç Ağla Yaylası’nda mahsur ; "Rüzgar ve tipi çok kötü, Yakıtımız bitmek üzere"

Muğla’nın Köyceğiz ilçesi Ağla Yaylası’nda yaklaşık 10 araç ve çok sayıda vatandaş dondurucu hava ve tipide mahsur kaldı. Hava sıcaklığının iyice düştüğü ve yoğunu tipinin yaşandığı bölgede kalanların araçlarında da yakıtlarının bitmek üzere olduğu öğrenildi.

Pazar gününü karda geçirmek için, Köyceğiz’e bağlı Ağla Yaylası’na giden yaklaşık 10 aracın mahsur kaldığı öğrenildi. Ağla Yaylası’nda akşam nedeniyle geri dönmek isteyen vatandaşlar, buzlanma nedeniyle Ağla’da mahsur kaldı. Onlarca vatandaşın aşırı soğuk nedeniyle donma tehlikesi geçirdiği belirtiliyor. Saat 17.00 civarında bölgede meydana gelen kaza nedeniyle yolun trafiğe kapandığı öğrenildi. Saat 18.00 civarında bölgeye Ambulansın güçlükle gelip yaralıları aldığı ve geri döndüğü, ancak yolda meydana gelen buzlanma nedeniyle 10’u aşkın araç ve bu araçlarda bulunan çok sayıda vatandaşın mahsur kaldığı öğrenildi. Yetkililere haber veren vatandaşlar, bir an önce kurtarılmayı bekliyorlar.

YAKITIMIZ BİTMEK ÜZERE

Mahsur kalanlardan Ahmet Can Korkmaz, saat 18.30’da bizimle irtibat kurarak, bir aracın da bölgede kaza yaptığını ambulansın güçlükle yaralıları götürebildiğini belirterek, “Burası çok soğuk, donmak üzereyiz. Buzlanma nedeniyle araçlarımız ilerleyemiyor. Hava sıcaklığı -4 ve daha da düşüyor. Tipi’de başladı, acil yardımı bekliyoruz” dedi.

Saat 20.30’da tekrar bizimle yeniden irtibat kuran Ahmet Can Korkmaz, “Derece iyice düştü. Rüzgar ve tipi bizi çok zorluyor. Araçlarımızın da yakıtı bitmek üzere. Durum git gide kötüleşiyor” dedi.

BELEDİYE VE JANDARMA EKİPLERİ ULAŞMAYA ÇALIŞIYOR

Vatandaşların çağrısı üzerine harekete geçen Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı’na bağlı ekipler ile Köyceğiz Belediyesi’ne bağlı ekipler, mahsur kalan vatandaşlara ulaşmak için yoğun çaba harcıyor. Aşırı kar yağışı, rüzgar ve tipi nedeniyle kurtarma çalışmalarının güçlükle devam ettiği öğrenildi.

Olaya Belediye ekiplerince müdahale edildiğini belirten Köyceğiz Belediye Başkanı Kamil Ceylan, “Ekiplerimiz yoğun bir çaba içerisinde. Şu dakikalarda mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşmak üzereyiz” dedi.