Yaz aylarının gelmesi ve hava sıcaklıklarının gitgide artması ile birlikte orman yangınlarında da artışlar olmaya başladı. Son olarak Muğla’nın Milas ilçesine bağlı kırsal alan olarak geçen Koru Mahallesinde çıkan yangın korkuttu. Erken saatlerde çıkan yangın ormanlık alana doğru ilerlemeye başladı. Yangını söndürmek için çalışmalara başlayan Muğla Orman Bölge Müdürlüğü, çalışmalarını hem hava hem kara ekipmanları ile sürdürdü. Muğla Orman Bölge Müdürlüğü’ne bağlı çalışmalara 18 helikopter, 12 uçak, 30 pikap, 5 ilk müdahale aracı, 59 arazöz, 18 su ikmal aracı, 8 dozer, 8 treyler, 11 yer ekibi, 2 greyder, 2 yangın yönetim aracı, 45 teknik personel, 30 memur, gerisi söndürme işçisi olmak üzere toplam 572 personel ile katıldı.

Muğla, Milas belediye Başkanı Muhammet Tokat bölgeye intikal etti ve yangın ile ilgili açıklamalarda bulundu; “Yangın Milas-Bodrum Havaalanı kavşağında gerçekleşti. Alevler rüzgarın da etkisiyle Kemikler Mahallesi’ne doğru ulaştı. Şu anda Bodrum karayolu üzerinde bir otoparktayız ve yola 100 metre kadar yaklaşmış durumda. Havadan müdahale sürüyor. Rüzgar bu şekilde devam ederse yangın etkisini artıracaktır. Şu anda bulunduğumuz bölge; otoparkların, akaryakıt istasyonlarının, araç showroom’larının olduğu bir bölgedir.”

Saatler sonra Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’dan da açıklama gecikmedi; “Orman yangını kontrol altına alındı, soğutma çalışmaları başladı. Yangının ilk anından itibaren alevlere karşı zamanla yarışan Orman Genel Müdürlüğü personelimizin ve diğer tüm kurum çalışanlarımızın emeğine sağlık.” Bakan Yumaklı ekledi; “Sesini duyamadığımız sessiz canlılarda var ormanda, onlar içinde üzülmemiz gerekir.”

Yangınların çıkmasının asıl nedeninin insanlar olduğunu belirtti Bakan Yumaklı. Yangından sebep yaklaşık 15 hektar alanın kül olduğu belirtildi. Urla İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından bölgede yapılan çalışmalar sonucu yangının mangal ateşinden çıktığı belirlendi. Olayla ilgili bölgede mangal yaktığı tespit edilen T.Ş. ve E.T., gözaltına alındı. Şüphelilerin işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Editör: Zuhal Ömür Tarakçı