Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT), Muhammed Yakut'un yerini tespit ettikten sonra İspanyol yetkililerle iletişime geçti ve Yakut'a yönelik İspanyol güvenlik güçleri tarafından operasyon düzenlendi.

Patronlar Dünyası'nın özel haberine göre, Interpol tarafından kırmızı bültenle dünya genelinde aranan Muhammed Yakut, uluslararası hukuki işlemlerin tamamlanmasının ardından Türkiye'ye iade edilecek.

MUHAMMED YAKUT KİMDİR?

Muhammed Yakut adını "Deliler Delisi" olarak bilinen bir sosyal medya fenomeni olarak YouTube ve Twitter gibi platformlarda duyurdu. Yakut, devlet içinde gerçekleştiğini iddia ettiği çeşitli ilişkiler ağıyla gündeme geldi.

Daha önce Plastikçiler Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini üstlenmiş olan Yakut, 2012 yılında Körfez ilçesindeki Denizatı Petrokimya Şirketi'nin sahibini kaçırma iddiasıyla gözaltına alınmıştı.

Yakut'un yayınladığı videolarda, Türkiye'deki mafya grupları arasında Peker, Sarallar, Şahinler, Zazalar, Çakıcı, Çakırlar, Atmaca gibi isimlerle ilişkisi olduğunu sık sık dile getiriyordu.

Editör: Habererk Haber Merkezi