Yeni Parti iddialarıyla gündemde olan CHP'li Muharrem İnce açıklama yaptı.

CHP'nin 24 Haziran 2018 seçimlerindeki cumhurbaşkanı adayı olan eski Yalova milletvekili Muharrem İnce, düzenlediği basın toplantısında "hareketin" detaylarını anlatıp, sorulara yanıt verdi.

İnce şöyle konuştu:

"OY VEREN KÜRT VATANDAŞLARIMIZI YOK SAYIYORSUNUZ"

"60 gün sonra seçim değerlendirme toplantısı yapıyorlar ben çağrılmadım.

CHP’li saraya gitmiş. Yapmayın etmeyin parti yara alacak gel beraber çıkalım dedim.

2 gazeteciye dava açtım. Parti açamadı. Acaba genel başkan yardımcılarından biri mi gitti? Muharrem İnce bu çıkışı cumhurbaşkanı adayı olmak için yapıyormuş.

CHP hemen bir tüzük kurultayı yapsın, cumhurbaşkanı adayını parti üyeleri seçsin.

Elimden bu kozu hemen alsın. CHP iktidara yürürken Muharrem İnce bunu neden yapsın? CHP’nin iktidarı demek CHP’li birinin cumhurbaşkanı olmasıdır.

Şu anki düzende CHP’nin genel başkanının cumhurbaşkanı olması gerekir.

Eğer siz Erdoğan’ın bir arkadaşının sadece Erdoğan’ı indirmek için yola çıkıyorsunuz…

Genel Başkanın Cumhurbaşkanı adayı olmak için bir çalışması var mı?

Cumhuriyet Halk Partisi yerel seçimlerde başarısız mıydı Muharrem İnce?

 Hayır çok başarılıydı, adaylarımız başarılıydı ,kazandık çok doğru ama unutmayın, İstanbul Ankara'yı Adana'yı,  Mersin’i, Hatay’ı, Antalya'yı istiyorsanız ilçe istiyorsanız Bozüyük’ü bize Kürt vatandaşlarımız kazandırdı, HDP’liler kazandırdı.

Onlar destek verdi aday çıkarmadılar, ama seçimden sonra Cumhuriyet Halk Partisi Kürt vatandaşlarımıza öyle yürekten bir teşekkür edemedi. Utangaç mahzun, gizli kapılar ardında.

Ben yüreğimi açarak teşekkür ediyorum Kürt vatandaşlarıma.

Yani bu başarıyı küçümsemiyorum ama adaylarımız iyi bir kampanya yaptı doğru, ama “kalbimize taş basıyoruz, sizi aslında beğenmiyoruz ama bu AKP’yi cezalandırmak istiyoruz onun için oy veriyoruz” diyen Kürtleri yok sayamaz Cumhuriyet Halk Partisi."

"