Türkiye’yi yasa boğan ve 10 ilimizi yerle bir eden depremde can kaybı 20 bin aştı. Ekipman yetersizliğinden dolayı arama kurtarma çalışmalarının yetersiz olduğunu belirten halk isyan ederken, Adıyaman’a da ekiplerin ve ekipmanın geç geldiği ve çalışmalarda da geç kalındığı iddia edildi.

Daha önce deprem bölgesine giderek izlenimlerini "Kahramanmaraş Trabzon Caddesi'ndeyiz. Üzülerek söylüyorum ki burada asker yok, polis yok, çorba yok, battaniye yok. Hiçbir şey yok burada!" sözleriyle dile getiren Memleket Partisi Muharrem İnce isyanını tekrarladı. Adıyaman Merkez Abdülmusa Caddesi üzerinde bulunan enkazın önünde açıklama yapan İnce, "Enkaza hala ekip gönderilmedi. Yazıklar olsun diyorum. 116 saattir buraya gelemeyen devlete yazıklar olsun!" dedi.

"ÇÖKTÜNÜZ MİLLETE MASAL ANLATIYORSUNUZ"

İnce, şunları kaydetti:

Depremin üzerinden 116 saat geçti. Şu anda Adıyaman Merkez’deyiz, burada enkazda kardeşlerimiz yatıyor. Ailenin yakınlarıyla görüştüğümde; ‘116 saattir burada devlet yok’. Kimse kusura bakmasın, vinçlerin hepsi buradaki insanların akrabalarının vinçleri. İnsanlar, Bursa’da akrabalarından getirmiş vinci.

Böyle bir yapı olamaz, daha hâlâ bu bölgede tuvalete işi çözülememiş. Daha tuvalet sorununu çözememiş devlet, enkaz sorununu nasıl çözecek? Çökmüşsünüz siz, bitmişsiniz. Sonra bana ‘Neden muhalefet ediyorsun’ diyorlar. Neden etmeyecekmişim? 116 saattir neredesiniz? Neden yoksunuz?

Çadırı kuramamışsın, enkazın altında, kameralar dayanmış bir yere, ‘Bir kişi çıkarılıyor’ diye haber yapıyor. Tabii ki bir kişi bir kişidir, itirazım yok. Ama aziz milletim, enkazın altında on binler var, bunu biliyoruz.

Çöktünüz! Millete masal anlatıyorsunuz. Millete vereceğiniz parayı, on bin lirayı, on bin kere anlatıyorsunuz. Yazıklar olsun diyorum. 116 saattir buraya gelemeyen devlete yazıklar olsun!”

YARDIMLAR KENAR MAHALLELERE ULAŞMADI

Adıyaman merkeze arama ve kurtarma ekibinin 3. günün öğleninde geldiğini belirten bir afetzede, “Dişimiz, tırnağımızla kaza kaza enkazdan 10-15 kişiyi çıkardık. Ancak hala enkaz altında insanlar var. Doğru düzgün çalışma yok” demişti. 

Şehir merkezinde AFAD’ın gıda yardımı yaptığını belirten afetzede, kenar mahallere yardımların ulaşamadığını, köylere kimsenin gitmediğini ve vatandaşların üstlerinde doğru düzgün giysilerin olmadığını belirtmişti. 

Editör: Yadigar Hanım