Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, Veryansın  televizyonuna katıldığı canlı yayında çarpıcı açıklamalarda bulundu. İnce, devletin ulusal seferberlik ilan etmesi gerektiğini söyledi.

Depremin merkezi olan Kahramanmaraş Pazarcık İlçesi'nin yanı sıra Gaziantep, Antakya, İskenderun ve ilçelere giderek vatandaşların yanında olmaya çalıştıklarını dile getiren İnce, durumun vehametini anlattı. Deprem bölgesindeki izlenimlerini anlatarak bir de öneride bulunan İnce, "Yüzlerce enkaz var. Buraya ulusal bir seferberlik lazım. Bir dram yaşanıyor." dedi.

İnce, açıklamasında "İnce, açıklamasında "Kahramanmaraş Pazarcık'a gittik. İlçelere gitti. Gaziantep'e, Antakya'ya İskenderun'a gittik. Şu ana kadar en kötü gördüğüm yer Antakya, Antakya yerle bir olmuş. Hasarsız bir bina yok gibi. En büyük sorun tuvalet. Seyyar tuvaletler bile kurulmamış İnsanlar enkazla uğraşıyor, yüzlerce enkaz var. Devletin yetişemediği ortada. Buraya ulusal bir seferberlik yazım. Bu mutlaka yapılmalı. Su servisi, çorba servisi yapılmamışsa, bu insanlar orada çadırları yok, enkazın altında yakınları duruyor, onların seslerini dinliyorlar. Yani burada bir dram yaşanıyor. Bunu hiçbir siyasi söylem için söylemiyorum, gördüğümü aktarıyorum. Eksikleri söylemeye çalışıyorum ki devletimizi yönetenler bunları yapsın diye. Tek derdimiz bu, milletimizin yaralarının sarılması. Ama şu an insanlar kendini sahipsiz hissediyor, moralleri bozuk, çoluk çocuğu enkazın altında. Çocuklarına, anasına, babasına seslenen insanlar gördüm. Bugün yine benzin bulabildik, dün o da yoktu. Benzinliklerin tuvaletleri kapalı. Burada çok vahim bir durum var. 2000 ölü, 3000 ölü, bunları geçeceksiniz. Böyle bir şey yok. Bunun altından çok vahim bir tablo çıkacak bunun altından. On binlerce insanımız enkaz altında." ifadelerini kullandı.

Editör: Yadigar Hanım