Büyük Birlik Partisi’nin (BBP) merhum Genel Başkanı Muhsin Yazıcıoğlu, yol arkadaşları ve İhlas Haber Ajansı Muhabiri İsmail Güneş’in Kahramanmaraş’ta bindikleri helikopterin düşmesi sonucu hayatını kaybettiği olayla ilgili karar verildi. 

Yazıcıoğlu'nun 2019 yılında siyasi çalışmaları nedeniyle gittiği Sivas'ta bindiği helikopter düşmüş, Yazıcıoğlu, arkadaşları ve İHA muhabiri İsmail Güneş, kazada hayatını kaybetmişti. Olayın ardından BTK tarafından açıklanan HTS kayıtlarında, helikopterin düştüğü tarihte Sivas’ta gazetecilik yapan E.K’nın cep telefonu ile helikopterin düştüğü gün İHA muhabiri İsmail Güneş’e ait telefonla 16 kez 14,5 dakikalık görüşme yaptığı ileri sürülmüştü.

Yazıcıoğlu ailesinin HTS kayıtlarının ortaya çıkması üzerine Emre Kara hakkında Sivas 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde “delilleri karartma ve yalan beyanda bulunma” suçlaması ile açılan davaya bugün devam edildi.

Duruşmaya taraf avukatları, merhum Genel Başkan Muhsin Yazıcıoğlu’nun ağabeyi Yusuf Yazıcıoğlu ve partililer katılırken, sanık Emre Kara duruşmaya katılmadı.

Emre Kara’nın yaptığı görüşmelerin HTS kayıtlarına göre 26 Mart 2009 tarihinde saat 09.08 ve 09.37 saatleri ile 27 Mart 2009 günü saat 17.52’da İsmail Güneş ile görüştüğü ileri sürüldüğü duruşmada ilgili GSM firmalarından sadece geçmiş 2 yıl detaylarına ulaşılabildiği için mahkeme tarafından delil yetersizliğinden dolayı Emre Kara’nın beraatına karar verdi.

Editör: Yadigar Hanım