Ümit Özdağ’ın İYİ Parti’den isatifası Türk siyasetine yeni bir soluk geldi.

TV100’de Hande Aydemir’in sunduğu programa katılan Gezici Araştırma şirketinin sahibi Murat Gezici çok önemli açıklamalarda bulundu.

Murat Gezici programın bir bölümünde “Dışarıdan baktığımız zaman bütün siyasi partilerin liderleri kendi tabanını kontrol edemediği bir dönemdeyiz. İYİ Parti’de bu rakam yüzde 20. Sayın Ümit Özdağ bey sağdan ve soldan oylar toplayabilir. Daha merkezden, biraz daha sağdan. Özellikle MHP’nin tabanından ve  Ak Parti içerisindeki milliyetçilerden daha rahat oy alacaktır.” dedi.
Gezici “Sayın Ümit Özdağ beyin kullandığı dil Cumhur İttifakının biraza sağ diline daha yakın. Buğra Kavuncu gibi isimlerin terör örgütü içerisinde yer aldığı ifade edildi. Şunun altını çizmek isterim ki, Ümit Özdağ bey Türk siyasetinde çok önemli bir isim ve toplumun çok güven duyduğu önemli siyasetçilerden biri.” ifadelerini kullandı.

ÜMİT ÖZDAĞ AKŞENER’E KALKAN OLMUŞTU’

Murat Gezici “Özdağ, Sayın Akşener’e zamanında kalkan olmuştu. Sayın Akşener’e verdiğim çok sayıda raporda, toplumun kendisine olan güveni ve benimseme oranı düşüktü. Akşener siyaset arenasına çıktığında yan çeperlerini genişletmek adına ve onu koruyucu kalkanlara ihtiyaç vardı. Ümit Özdağ bu kalkanlardan birisiydi. İlk çıkışında  Akşener’e belli bir kitle FETÖ’cü diyordu. Özdağ ve başka isimlerin onun yanında yer alması, Akşener’e bir kalkan oluşturmuştu. O sürecin en öenemli isismlerinden biriside Ümit Özdağ’dır. Özdağ’ın Akşener’le birlikte hareket ediyor olması güven unsurunu arttırdı.”dedi.