Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) ziyareti sırasında “müjde” olarak adaya Külliye yapılacağını açıklamıştı.

Erdoğan’ın açıklaması Türkiye’de ve KKTC’de tartışma yaratırken; Erdoğan’a destek Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den gelmişti.

Bahçeli, KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı için de "mason" ve "komünist" ifadelerini kullanmıştı.

Bahçeli, şunları söylemişti:

"Sayın Cumhurbaşkanımızın, 20 Temmuz 2021’de açıkladığı Cumhurbaşkanlığı binası ile parlamento binası yapılma hedefi betonlaşmanın, yeni bir inşaat hamlesinin değil, bağımsız bir devlet halinin ilk harcıdır.

Bilerek ya da bilmeyerek bu gerçeği anlamakta direnen içimizdeki ENOSİS işbirlikçilerinin ne söylediğinin, neye hizmet ettiklerinin hiçbir kıymeti de yoktur.

Özellikle Kıbrıs Türk devletinin ayak sesini duyan fiili AKEL mensubu, aynı zamanda uyuyan mason ve komünist Mustafa Akıncı’nın istismar ve inkar yüklü beyanatları EOKA militanlığına özendiğini bir kez daha gözler önüne sermiştir."

YANIT GELDİ: "YİNE KÜFÜRLÜ BİR DİLLE SATAŞTI"

KKTC eski Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Bahçeli'nin sözlerine yanıt verdi. Akıncı, "Bu hezeyanlara ne denir bilemiyorum. Yerlerde sürünen bu politik düzeysizliğe bizim de ayak uydurmamız elbette söz konusu olamaz" ifadelerini kullandı. Akıncı, "Fikir yoksunu ve hakaret ustası ağızlar bizi susturmaya yetmeyecektir" diye de ekledi.

Mustafa Akıncı, Devlet Bahçeli’ye cevap verdi. Akıncı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları belirtti:

"MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli şahsıma yönelik saldırılarını yeni bir boyuta taşıdı. Son günlerde yaptığım açıklamalarda ifade ettiğim görüşlere, yine küfürlü bir dille sataştı. Bu defa şahsım için kullandığı nitelemeler, “Fiili Akel mensubu“ “Uyuyan mason ve komünist“ ve “Eoka militanı“ şeklinde oldu. Bu hezeyanlara ne denir bilemiyorum. Yerlerde sürünen bu politik düzeysizliğe bizim de ayak uydurmamız elbette söz konusu olamaz. Fakat bir şey daha söz konusu olmayacaktır; Türkiye'de yaratılan antidemokratik korku imparatorluğunu Kıbrıs'a yayma girişimleri karşısında sessiz kalmayacağız. Fikir yoksunu ve hakaret ustası ağızlar bizi susturmaya yetmeyecektir."

Editör: TE Bilişim