Şarkıcı Mustafa Sandal, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisine "Bu Fatiha okumayı bilmiyor" diyerek tepki gösteren bir vatandaş için yaptığı açıklamayı alıntılayıp "Bu yaşımda Sayın Kılıçdaroğlu sayesinde bayramlık dersi de görmek nasip oldu" dedi.

Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı Adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu Kılıçdaroğlu, Ramazan Bayramı'nın ilk gününde Adıyaman’da depremzede mezarlığında dua ettiği sırada bir kişi tarafından hedef alınmıştı. Bu olayın ardından Kılıçdaroğlu'nun Adıyaman programının devamı iptal edildi. Ancak CHPnin seçim araçlarından araçlarından birine tekme, yumruk ve küfürlü saldırı düzenlendi.

Kılıçdaroğlu itidal çağrısı yaparak bu tür provokasyonlar beklediğini söylemiş ve herkesten sakin olmalarını rica etmişti.

Kılıçdaroğlu'nun paylaşımını alıntılayan Mustafa Sandal, "Bu yaşımda Sayın Kılıçdaroğlu sayesinde 'Bayramlık Ders'i de görmek nasip oldu. Bir devlet adamına yakışan üslup olmuş." ifadelerine yer verdi.

Sandal olayla ilgili ise "Siyaseti falan bir kenara bırakın. Hiçbir Müslüman, bir başkasının inancına karışmaz. Hele hele 'Fatiha bilmiyor ki' diye itham etmez. Bayram günü olacak iş mi? Yüce halkımız, bu saçma sapan mezhep/din kışkırtmalarına prim vermez, vermeyecektir de! Bu zihniyet değişsin artık..." açıklamasını yaptı.

Editör: Ali Özyiğit