İki gün önce bir muhalefet partisinin İstanbul milletvekillerinden birinin sosyal medya hesabında sayın milletvekilinin bir yorumunu okudum.

Şaşırayım mı üzüleyim mi bilemedim?

Sayın milletvekilinin mensubu olduğu partiden geçen bir hafta içinde iki milletvekili istifa etti.

Sayın milletvekili de kendi partisinden istifa eden milletvekillerini kast ederek, aşağılayıcı ifadeler kullandıktan sonra “İstifa eden milletvekilleri ilk seçimde iktidara gelecek partimizin ayrıcalıklı iktidar partisi milletvekili olma hakkını kaybetmişlerdir”

Facebook’dan paylaştığı bu yorumu baktım diğer sosyal medya hesaplarında da paylaşmış.

Milletvekilinin yorumundan anlıyoruz ki siyasi hedefi tam olarak bir “İktidar partisi milletvekili” olmak olarak görülüyor.

Yazının başlığına döndüğümüzde seçmenler olarak bu tip düşüncelerde ve tavırlarda olan milletvekillerini seçmeye ve adımıza karar vermeye devam ettiğimiz müddetçe adam olamayız.

Bir saraycı gider diğer bir şatocu gelir.

Siyaset yapmayı siyaset kurumunu bir para kazanma aracı olarak gören siyaset bezirganlarını tanıyamazsak ve onları karar mekanizmalarından uzaklaştıramazsak asla adam olamayız.

Ülkemizi yönetmeye talip olacak insanlardan 1919 Sivas’ında ki Mustafa Kemal’in temizliği yiğitliği vatanseverliği, gözü karalığı, millet perverliği aramazsak meydanın bu tip vasatın altında insanlara kalacağını bilmeliyiz.