Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, AKP’nin Şanlıurfa İl Danışma Meclisi’nde konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, yüzde 54,44'le son 20 yılın zirvesini gören enflasyona ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Nebati, ''Enflasyon timleriyle üzerlerine gideceğiz'' dedi.

Nebati, “Enflasyon ilgili bir sıkıntımız var. Hiç merak etmeyin, aşıyoruz, aşacağız. Türk lirasına güveni artırıyoruz. Türkiye ekonomisini faiz ve kur sarmalından çıkardık” dedi.

''ELEKTRİK TAMAM İNŞALLAH''

Ayrıca, ilerleyen saatlerde Urfa’da iş dünyasıyla yapacakları toplantının ardından yeni açıklamalar yapacağını da söyleyen Nebati, “Yeni müjdelerimiz var, elektrik tamam inşallah” diye konuştu.

''BÜROKRATİK ENGELLERİN ÜZERİNE GİDECEĞİZ''

''Önümüzü kapatacak bürokratik engellerin üzerine gideceğiz'' diyen Nebati, ''Net söylüyorum, hiç kimse bu ülkenin yatırımcısına engel koyamaz. Biz İstanbul’da fuar yapıp, fuara yurtdışından insanlar gelsin, satış yapalım derken onlar ‘sen niye bürokrasiyle uğraşıyorsun’ deyip, ihracatımızı engellemeye çalışıyorlar. Biz bütün engelleri kaldıracağız. Bizim belediyelerimiz zabıtalarıyla gidip, üreticilerin önünü kesmez'' dedi.

''ENFLASYON TİMLERİYLE ÜZERİNE GİDECEĞİZ'' 

Nebati, ''Petrol, emtia fiyatları yükseliyor. Dünya bir enflasyon kıskacında. Hiç kimseyi enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeye izin vermeyeceğiz. Salgının üstesinden geldiğimiz gibi savaşın üstesinden de geleceğiz. Eğer ki fırsatçılık yapıp, yüksek kâr elde etmek isteyenler olursa enflasyon timleriyle üzerlerine gideceğiz'' şeklinde konuştu.

"BAYRAK YERE İNMEYECEK EZAN SUSMAYACAK"

Bakan Nebati ayrıca şunları kaydetti:

"Şu anda Türkiye aldığı önlemelerle bölgemizin gücü olmaktan çıkmış dünyanın en önemli güçlü ülkelerinden, masada olan ülkelerinden biri haline gelmiştir. Canınızı sıkmayın, üzülmeyin. Hepimiz bir ülkü peşindeyiz. Bayrak yere inmeyecek, ezan susmayacak. Bırakın onlar başlarını duvara vursunlar. Bu ülkede her zaman iyi şeyler olacak. Bütçe disiplininden asla taviz vermiyoruz. KDV’yi temel gıda da yüzde 1’e düşürdük. Çiftçimizi, üreticimizi desteklemeye devam edeceğiz. Londra’ya da, Paris’e de, Körfez’e de, Japonya’ya da gideceğiz. Bu ülkenin çıkarları nereyi gerektiriyorsa oraya gideceğiz. Türkiye iş yapma kolaylığı endeksinde üçüncü sıraya kadar yükseldi."

Editör: TE Bilişim