Türk siyasetinde kuruluşundan hemen sonra tek başına iktidara gelen AKP, Türk siyasi tarihinde adından çok konuşulacak ve çok da sorular sorulacak.

Sn. Erdoğan ve AKP, siyasi oyunları hakkıyla oynamakta, gündemi değiştiren konuları peş peşe servis ederek kafaları karıştırmakta ve muhalefete “Eleştiri hakkını” vermemekte! Bu, bir sosyal mühendislik harikasıdır. Kutlamak gerek.

Bütün suçlamaları ve ithamları da ters yüz ederek, muhatabının üstüne yıkmada da oldukça başarılılar.

Devletin bütün kurum ve kuruluşları, kendilerinden oluşturuldu. Arka sağlama alındı.

Gel gör ki, bu sistem de su sızdırmaya başladı. Dedikodular ve şüpheler, ne kadar üstü örtülmeye çalışılsa da açıkta kalmaktadır.

Fetö’den en büyük darbeyi; (Allah korudu) Sn. Erdoğan ve AKP hükümeti yiyecekti. Bununla ilgili araştırma önergesi AKP oylarıyla ret edildi. Darbenin en kuvvetli kaynaklarından MİT başkanı ile Gen. Kurmay Başkanı ifade vermekten kaçındılar. Neden?

Ekonomik kriz ülkeyi sarstı. Dolar Euro zirve yaptı, taşlar yerinden oynadı. Dışgüçler diye şikâyetlenildi. Bize komplo denildi, önümüzü kesmek istiyorlar denildi. Ne hikmetse gelin şu, FAİZ-DOLAR LOBİSİNİ bir araştıralım önergesi yine AKP tarafından ret edildi? Niçin?

Sn. Erdoğan ve AKP’liler, hem İsrail’e “Wan Minüt” diyorsunuz hem de İsrail ile ticaret yapıyorsunuz. Bu, ne yaman çelişki” diye suçlamalar yapılıyor. Bu konuda araştırma önergesi veriliyor. Önerge AKP tarafından ret ediliyor. Niye ki?

Muhsin Yazıcıoğlu’nun ölüm perdesi aralanmadı. Gerekli gereksiz suçlama ve isnatlar var. Şu kaza olayını bir araştıralım denildi. Önerge AKP tarafından ret edildi. Gerekçe ne?

Soydaşlarımıza yapılan ÇİN zulmünü araştıralım, neden niçin yapılıyor önergesi, AKP tarafından ret edildi? Gerekçesi yok! Filistin’e ağıt yakan bir anlayışın bu zulme duvar olması anlaşılır gibi değil.

Bir tosuncuğun vatandaşımızı dolandırdığı ve firar ettiği: “Çiftlik Bank “soygununu bir araştıralım önergesi yine AKP tarafından ret edildi. İyi de neden tosuncuğun, kimlerle ne gibi bağlantısı var, açığa çıkar diye mi korkuldu acaba? Ki böyle ise bu apayrı bir felaket değil mi?

Askerin karavanası kurum içinde kaynamıyor artık. Dışarıdan özel yemek firmalarınca karşılanıyor ki bu, başka ayrı bir ayıp ve şanlı TSK’ya zulüm. Pek çok yerde askerlerimiz toplu zehirlenme olayları yaşadı. Gelin şunu bir araştıralım önergesi AKP tarafından ret edildi, izin verilmedi. Üstüne üstlük bu firma sözleşmelerinde de (iddia doğru ise) beş kereye kadar zehirlenme de olabilir fıkrası varmış.

Doğruluğu ve dürüstlüğü, şeffaflığı, demokratlığı, adaleti dillerinden düşürmeyen bir parti ve anlayışın ki, bizlerde öyle olduğuna inanmak durumundayız, neden bu ARAŞTIRMA ÖNERGELERİNE izin vermez? Haklı ve haksızlık neden bu aziz millete bildirilmez.

Kimi vakıf yurtlarında erkek çocukların ırzına geçilmesi iğrençliğinin araştırılmasına da yine AKP izin vermedi ve ret etti.

Şimdi neden ve niçin diye sorulmaz mı?