Anadolu’yu geziyoruz il,ilçe belde demeden geçen Manisa’dayım Saruhan ilçe başkanımızın konuğuyum.

Soruyorum başkanım ne düşünüyorsunuz?

Ağabey çok zor bir süreç böyle gitmez ilk seçimde barajın çok altında olacağımız aşikar,ben esnafım ilçemde,ilçemin köylerini her hafta dolanırım artık insanlara cevap veremiyoruz!

Bana kalırsa değişim istiyorum,üst kurul delegesiyim hem değişim isteyip hem imza vermemek ahlaki değil !

Ben tek başıma karar veremem buda ahlaki değil ilçe toplantısında arkadaşlarla istişare edip kararımızı vereceğiz,size de bildiririz diyor.

Oradan ayrılıyorum.

Bu sefer Kilis’teyim merkez ilçe başkanımızın kuyumcu dükkanında misafiriz.

Evet başkanım diyerek konuya giriyorum.Ben imza vermem diyor,neden diyorum?

Aslında ben değişim şart diyenlerdenim bu durum partimizin önünü açar yoksa artık ilk seçimde barajın çok altında oluruz diyenlerdenim diyor.

O zaman niye imza vermiyorsun diyorum ben kongrede oyumu size vereceğim diyor,imza vermezsen çok arzu ettiğin değişim nasıl olur ki dediğim de haklısın diyor.

Meral ablanın yanında şunlar olmasa vallahi verirdim gibi sohbetimiz tatlıya bağlanıyor…

Size inanılmaz örnekler verebilirim.

Gaziantep de ağabey seni takip ederim,çok severim sizinleyiz diyor üst kurul delegemiz,Belediye meclis üyemiz.

Benim ismimi açıklayın gelin resim çekinelim ülkücüye korkaklık yakışmaz diyerek örnek olmak istiyorlar.

Ben partimi davamı sn. Genel başkanımızdan çok seviyorum onun için değişim,partime fazla oy aldıracağına inandığım içinde Meral Akşener diyorum diyenler inanılmaz.

Bazıları ülkücü gelenekten olmalı genel başkan ama sizler gibi ülkücüler Meral ablanın yanındaysa sorun yok diye güven tazeleyenlerde çok.

Aman ağabey adaylar ortak hareket etsinler oyun bozanlık kim yaparsa gözlerinin yaşına bakmayız verdiğimiz imzamızı alır karşısındakine veririz derken bu genel başkanlık seçimi değil tüzük değişimi hele kongre kararı alınsın bakacağız adaylar bize nasıl bir MHP nasıl bir çözüm önerileri getirecek dinleyip öyle oy vereceğiz diyenler ise Genel başkanı belirleyecek sayıda.

Ülkücülere hakaret eden,yaftalayan anlayıştan dolayı genel başkan Bahçeliye sevgi,saygı minimize olmuş durumda.

Bütün teşkilatların ortak nefretini tartışmamışsız Şefkat Çetin üzerine almış durumda.

Değişim olursa heyecan dorukta,değişim olmazsa binlerce insanımız partiden vazgeçecek noktaya maalesef gelmiş durumda.

Mevcut genel merkeze asla inanmıyorlar o bakımdan adaylar yarın sokağa çıktığında çok sıcak karşılanacaktır.

Bazı isimlere tepkiler var bunlar normal.

Dışardan bakıldığında hala değişimcilerinde bir polit bürosu,kurmay kadrosu var sanarak acaba yine ahbap çavuş ilişkileri,oligarşi ahlakla mı parti yönetilecek kaygısı çok!

Ben anlatıyorum arkadaşlar ben kimsenin temsilcisi ve görevlisi değilim sahnede gördüklerinizde öyle biz değişim için gönüllüleriz.

Hareketin sahibi biziz tuttuğunuz takımın seyircilerini ve seven taraftarlarını belirleyemeyeceğiniz gibi adayların karargahlarına çay içmeye gelen ya da her gün oradan çıkmayanların sıra kaptığını düşünmeyin.

MHP de görev almanın artık bir anayasası,ilkeleri,parametreleri olacak.Adalet tesis edilecek yoksa bunun adı değişim olmaz diyerek birbirimizi rahatlatıyoruz.